Zabpehely keksz, cukor (és liszt) nélkül

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Zabpehely keksz, cukor (és liszt) nélkül Zabpehely keksz, cukor (és liszt) nélkül

#8175
Sági Zenina
Adminisztrátor

Rita linkje kapcsán tovább matattam azon az oldalon. Valami nem csokisat akartam sütni. Akkor találtam ezt a zabpehely szelet receptet: http://www.tutitippek.hu/blog/zabpehely-szelet.php

Én egy kicsit átvariáltam, hogy inkább keksz szerű legyen (de az alap maradt):

Hozzávalók:

* 4 evőkanál napraforgó olaj
* 2 érett banán (villával összetörni)
* 1 késhegynyi fahéj (aki szereti, akár mokkáskanál is mehet, de mi annyira nem rajongunk)
* 1 marék dió apróra vágva (lehet mandula, mogyi, ami tetszik)
* másfél bögre műzli (amolyan zabpelyhes, mazsolás, kicsi kukorica pehelyhes, stb. alapműzli) vagy csak zabpehely, vagy pehelymix (akkor érdemes külön mazsolát beletenni)
* 1 evőkanál kókuszreszelék
* 1 reszelt alma (vagy 1 dl almalé)
* 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt (elhagyható, vagy lehet rozsliszt, tönkölybúza, bármi)
* 1 evőkanál méz (elhagyható)
* 1 evőkanál búzacsíra (lehet korpa, vagy lenmag, vagy ami szimpi)
* tettem bele pár szem apróra vágott aszaltszilvát (lehet kandírozott narancshéjjal, több fahéjjal, úgy karácsonyi hangulatú lesz, de bármilyen aszalt gyümi mehet bele)
* 1 csipet őrölt kardamom (elhagyható)

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
2. A hozzávalókat összekeverjük simán villával, majd egy lapos, kiolajozott tepsibe kanállal pogácsákat teszünk, lapítjuk és kb. 25 percig barnára sütjük. Tök jó lett!!!

A fényképek telefonnal készültek, azért ilyenek…