Estike-variációk

#8171
Pap Ágnes
Felhasználó

Az Estike egy régi aprósütemény, biztosan sokan ismerik, azért leírom az én változataimat, nagy sikere szokott lenni (a készítők körében azért, mert nagyon egyszerű):

3 tojás
250 g porcukor
220 g liszt
csipet só
+ 2 tk őrölt ánizs (az eredeti recept szerint), v. lehet reszelt narancshéj (citromhéj) v. pici kardamom stb.

1. Előző este (innen a recept neve): habosra keverni a tojásokat a cukorral, majd a többi összetevővel. Az így kapott sűrű masszát sütőpapírra adagolni kiskanállal (kb. három nagy tepsi lesz – ennyi helyet foglal éjszakára a lakásból…). Meleg helyen pihenni hagyni, eközben elvileg egy kis kéreg képződik rajta.
2. Reggel kb. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütni, éppen hogy csak kapjon egy kis színt.

üdv
papági