Fűszervaj – többnyire wekerlei alapanyagból

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Fűszervaj – többnyire wekerlei alapanyagból Fűszervaj – többnyire wekerlei alapanyagból

#8149
Sági Zenina
Adminisztrátor

Mikor ideköltöztünk úgy döntöttem, hogy az egyik kis előkertünkből fűszerkertet varázsolok. És úgy is lett. Van zsályám, rozmaringom, oreganom, két féle kakukkfüvem, borsikafüvem (nem győzöm ritkítani őket) petrezselymem, snidlingem. A bazsalikom nem bírja az időjárás és a csigák viszontagságait, a tárkonyomat meg elnyomta a többi.

Szoktam rozmaringos krumplis, répás, diós, tepsis padlizsánt sütni, de ennyiféle zöldfűszer legfőbb felhasználása a fűszervaj. Mindenből kb. 1 evőkanálnyit teszek egy tálba igen apróra vágva, só, bors, 1 gerezd fokhagyma és 1 szobahőmérsékletű teavaj. Jól elkeverem. Nagyon jó kenyérre, héjjában sült krumplira, egyben sült husikra. Nagyobb mennyiségben is készíthető és kisebb kockákra osztva fagyasztható alufóliába csomagolva.

Van még recept zöldfűszer felhasználásra?
Ja és szívesen adok bármelyikből (akár csak használatra, akár ültetésre).