Lomtalanítás Kispesten 2013-ban

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Szolgáltatás Lomtalanítás Kispesten 2013-ban Lomtalanítás Kispesten 2013-ban

#10263
Boros János
Felhasználó

Az FKF Zrt. 2013. április 2-8. között külön díjazás nélkül, körzetek szerint végzi el az éves lomtalanítást a kerületben.
Tisztelt Kispestiek!
A lakosság minden évben igénybe veheti az FKF Zrt.. éves, meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatását. Az éves lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett nagydarabos hulladékoktól. (Ezen felül, külön díjazás ellenében, az év bármelyik napján rendelhető lomtalanítás).
A lomtalanítási területeket kisebb körzetekre osztották, amely biztosítja, hogy adott időben egy kisebb területről, koncentráltan, nagy erőkkel szállíthassák el a kikészített hulladékot. Ezáltal rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a kikészített lom.
Az FKF Zrt. célja, hogy valamennyi budapesti háztartásban időben felkészülhessenek a lomtalanításra, és ennek megfelelően előre tudjanak tervezni. A háztartásokat továbbra is értesítik a lomok kikészítésének pontos időpontjáról a postaládákba eljuttatott tájékoztató anyagunkon, valamint a társasházak lépcsőházaiban elhelyezett plakátokon.
 A lomok kikészítésének időpontjai: XIX. kerület – április 2-8.

1. Wekerletelep
2013. április 2., kedd

Határ út – Ady E. út – Rákóczi u. – Nagykőrösi út által határolt területen.

2. Hagyományos Kispest I.
2013. április 3., szerda

Rákóczi u.-Ady E. út páratlan oldala- Kossuth L. u. páratlan oldala- Nagykőrösi út által határolt terület

3. Hagyományos Kispest II.
2013. április 4., csütörtök

Kossuth L. u. páros oldala-Ady E. út páratlan oldala -Hofherr A. u. páratlan oldala- Nagykőrösi út által határolt terület

4. Kispest lakótelepi övezet
2013. április 5., péntek

Ady E. út páros oldala -Hofherr A. u. páratlan o.- Üllői út páratlan oldal – Határ út – Nagykőrösi út által határolt terület

5. Felső Kispest
2013. április 7., vasárnap

Üllői út- Vak B. u.- Alsóerdősor u. – Csillag u. -Malomkő u. – Vasút u. – Lajosmizsei vasútvonal által határolt terület

6. Kispest Kertváros
2013. április 8., hétfő

Hofherr A. u. páros oldal – Puskás F. u. – Kassa u. – Kolozsvár u. páros oldal – Méta u. – Nagykőrösi út által határolt terület

Az elszállításra a rákövetkező napokon kerül sor.
Kérjük, hogy a kerület közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében kizárólag a fent megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat, ezzel elkerülhetővé válik a rendetlenség az utcákon!
Különös tekintettel a lomtalanítás napjait közvetlenül megelőző húsvéti ünnepekre (március 31–április 1.).
Általános tudnivalók
NE készítsen ki:
∙  háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
∙  ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
∙  veszélyes hulladékot,
∙  építési törmeléket,
∙  autógumit, autóroncsot,
∙  zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
A lomok kikészítésének módja:
– Kérjük, hogy a lomokat olyan helyre helyezzék ki, melyet az FKF Zrt. munkatársai járműveikkel könnyen és gyorsan meg tudnak közelíteni.
– A lomok ne kerüljenek az úttestre, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak.
– Kérjük, hogy a közterületi rend megóvása érdekében a levélben megküldött kikészítési időpontban helyezzék csak ki a lomokat, melyeket a rákövetkező napon szállítanak el.
A lomtalanítás utáni takarítás:
Az FKF Zrt. az úttest megtisztításáról gondoskodik a lomtalanítás után. Az ingatlan előtti járdaszakasz és zöldsáv takarítása viszont az ingatlan tulajdonosok, vagy azok képviselőinek felelőssége és feladata. Kérjük, hogy a lomtalanítás utáni rend helyreállításában együttműködni szíveskedjenek.