Nagy Tamás

nagy_tamas

1946-ban születtem. 1986-tól veszek részt Kispest közéletében, többek között az egyik rendszerváltó párt helyi szervezetének, valamint a WTE egyik alapító tagja voltam. Hosszú évekig a Társaskör elnökségének tagja, 2006-2012. között elnöke. Nyugdíjas programozó-mérnök és egyben amatőr helytörténész vagyok. 16 évig voltam önkormányzati képviselő. 2009-ben a Kispestért-díjjal és Wekerle-díjjal tüntettek ki, 2011-ben pedig Kispest díszpolgára lettem. Az elismerésekre nagyon büszke vagyok.

Bő egy évtizedig voltam szerkesztőségi tagja, hat évig felelős kiadója a Wekerle című újságnak, amit harmad évente vehetnek kézbe a wekerleiek. Főfelelőse voltam a Wekerle Centenárium ünnepségsorozatnak. Kezdeményeztem, hogy a telep egyik terét Győri Ottmárról nevezzék el, aki nagyon sokat tett a telepért. Győri Ottmár életútját korábban feldolgoztam, és publikációimmal igyekeztem megismertetni a kispestiekkel. Régi vágyam volt, hogy a Kós Károly téren álljon Wekerle Sándor első köztéri szobra. Erőfeszítéseimet az Önkormányzat nagyvonalúan támogatta, így ez a vágyam 2008-ban megvalósulhatott. A háromszoros miniszterelnök – Wekerle – emlékét a ma is aktívan működő móri Wekerle Sándor Alapítvány alapítójaként ápolom.

Tagja voltam annak a grémiumnak, amelyik a „Wekerle, ahol értéket őriz az idő” címmel EU-s pályázatot nyújtott be. A sikeres pályázat eredményeképpen megújulhatott a Kós Károly tér, Kispest legnagyobb köztere, s vált a főváros talán legszebb terévé. Jómagam kezdeményezője és a megvalósítás vezetője voltam a Wekerletelepről készült helytörténeti oktatási segédanyagoknak, amelyek a kispesti általános és középiskolai tanulók számára kötelező tananyagok. 2014-ben a Társaskör kiadta az  „A Wekerle” c. helyismereti és turisztikai könyvét, amelynek egyik szerkesztője voltam.

Koromra való tekintettel 2015-ben nem vállaltam tovább elnökségi tagsági tisztséget; tapasztalatom, tudásom és tenniakarásom a Felügyelő Bizottság élén igyekszem hasznosítani.

Boldog házasságban élek, két fiam, négy unokám van. Hobbim az írás, fotózás, kertészkedés.

 

Vélemény, hozzászólás?