WEKERLEI BOLHAPIAC

19_wekerlei_bolhaEgy hely, ahol a helyiek megszabadulhatnak a számukra feleslegessé vált holmiktól – legyen az ruha, lakáskiegészítő, régi kilincs, megunt ékszer, játék, könyv, stb. – amik másnál még kincsekké válhatnak, amik másnak még örömet szerezhetnek. Egy lehetőség, az újrahasznosítás jegyében. Egy fórum, ahol a régi ismerősökkel összefuthatunk, illetve új ismeretségeket is köthetünk. A bolhapiac összehozza az embereket… Aki nem hiszi, járjon utána! Mi ott vagyunk, egy évben négyszer, ha esik, ha fúj!  

A WEKERLEI BOLHAPIAC HÁZIRENDJE

 1. A Wekerlei Bolhapiac kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a wekerlei, kispesti háztartásokban feleslegessé vált dolgok gazdát cseréljenek. Bármiféle kereskedelmi jellegű árusítás tilos.
 2. A bolhapiac 9 -12 óra között tart nyitva.   Érkezés és helyfoglalás 8.30-tól lehetséges. Helyszín: XIX- Gutenberg krt.-Pannónia u.-Nádasdy u. által bezárt háromszög.
 3. Csak előzetes regisztráció és a helypénz előzetes befizetése után lehet árusítani. Regisztrálni az adott rendezvények előtt kb. EGY HÓNAPPAL lehet, csak személyesen, a WTE irodájában (Kós Károly tér 10.) Érdeklődni a wekerleibolhapiac@gmail.com e- mail címen tudnak.
 4. Ezentúl regisztrációkor egy személy legfeljebb 1 főt írathat fel! (Amennyiben nem tud személyesen megjelenni, úgy más is regisztrálhatja őt, nem muszáj személyesen!) A beiratkozás előtt/elején sorszámokat teszünk ki, amikből érkezési sorrendben kell kihúzni a soron következőt. Mivel egy személy csak egy embert regisztrálhat, így mindenki látja majd, hogy jut-e még biztosan hely neki, vagy csak tartaléknak tud feliratkozni. Utóbbi esetben eldöntheti, hogy sorban áll-e így is. a WTE-tagok a beiratkozásnál soron kívüliséget élveznek. Ők beállhatnak a sor elejére (nekik is kell sorszámot venni, hogy a létszámba beleszámítsanak). Az 50 asztalból 5-nél a WTE, mint szervező fenntartja a jogot, hogy olyan önkénteseknek adja ki, akik folyamatosan sokat tesznek a közösségért. (Ezért a sorszámozás 6-ostól indul.)
 5. Annak érdekében, hogy minél több ember jusson árusítási lehetőséghez a bolhapiacon, egy évszakon belül ELŐNYT ÉLVEZNEK AZ ADOTT ÉVSZAKBAN KORÁBBAN MÉG NEM ÁRUSÍTÓ SZEMÉLYEK. A többieket, a jelentkezés sorrendjében, tartalékosnak írjuk fel, és egy héttel a bolhapiac előtt értesítjük őket, hogy bejutottak-e a második időpontra is.  
 6. A piacra jelentkezéskor az árus 1000 Ft-os helypénzt fizet, melyről elismervényt kap. WTE tagoknak a helypénz kedvezményesen 300 Ft. A helypénzből befolyó összeget, a piacot rendező Wekerlei Társaskör Egyesület adományként kezeli; és azt kulturális programok, rendezvények szervezésére fordítja.
 7. A piac napján, érkezéskor a rendezők hamisításra nem alkalmas, aznapi dátummal és az árusítóasztal számával ellátott névtáblát bocsátanak ki. Ezt az árus köteles a ruhájára, látható helyre tűzni. A sorszámért 500 Ft kauciót kell fizetni. Az árus ezzel kerül be a napi nyilvántartásba.
 8. A piacon  kizárólag kispesti lakosok folytathatnak árusítást, nem kerületi lakosok csak akkor, ha WTE tagok.
 9. Kizárólag a fedett asztalokon/standokon szabad árusítani, az asztal lapján, illetve az alatta kialakított polcon. Az árut tilos bemutatásra a tető alá akasztani. Az asztalok elé kihelyezni semmit nem lehet, a közlekedő utakat leszűkíteni, elzárni tilos.  A földről történő árusítás tilos!
 10. Tilos jövedéki termékeket (alkohol, dohánytermékek), élelmiszert, drogot, gyógyszert, fegyvert, petárdát, vegyszereket, veszélyes anyagokat, valamint másolt cd-ket, dvd-ket árusítani. Ezt a rendezők a piac időtartama alatt folyamatosan ellenőrzik. Akinél tiltott árut találnak, azt azonnal kizárják az árusításból. A tiltott dolgok árusítása feljelentést és eljárást vonhat maga után.
 11. Az árus az árusítás végeztével köteles rendbe tenni árusítóhelyét, felszedni és magával vinni az – esetleg – keletkezett szemetet.
 12. Az árusítás végeztével az árus jelentkezik a rendezőknél, és megmutatja a rendbetett árusítóhelyet. Aki ezt elmulasztja, nem kapja vissza a kauciót; egyben a következő árusításból is kizárja magát.
 13. Az árus elfogadja, hogy el nem adott áruját a bolhapiac végén köteles magával hazavinni.
 14. Az árus elfogadja, hogy mindenfajta – részéről történő – rendbontás az árusításból kizáró ok lehet.
 15. Az árus az asztaldíj befizetésével  jelen Házirendet elfogadja és azt magára nézve kötelezőnek tartja.
 16. A Wekerlei Bolhapiac rendezője a Wekerlei Társaskör Egyesület.
 17. Esetleges  időpont és helyszín változás lehetséges, emiatt adódó bármiféle következményért felelősséget nem vállalunk!

 

One comment on “WEKERLEI BOLHAPIAC

 • MoliÉva azt mondja:

  Üdvözlöm, Sziasztok!
  Szeretnék jelentkezni a 05.08-ai bolhapiacra árusítani. önkéntes segítők közzé tartozom, ha ez a szempont számít. e-mail címem: molieva@freemail.hu
  Köszönettel: Agárdiné Molnár Éva

Vélemény, hozzászólás?