WEKERLEI BABA- ÉS GYERMEKRUHA BÖRZE

Régi, de igaz a mondás: egy gyereknél egy dolog biztos: hogy állandóan változik. És nem csak bensőleg, de külsőleg is! Szóval, nőnek a “bitangok”, folyton új ruha kell nekik. A Wekerlei Baba- és Gyerekruhabörzén lehetőséget kívánunk adni a helyieknek, hogy a kinőtt ruháktól megszabaduljanak, illetve hogy jó áron töltsék fel a gyerekek ruhatárát a nagyobb holmikkal. A rendezvényt 2005. óta szervezzük, töretlen sikerrel! Jöjjenek el és nézzenek körül évente 2 alkalommal! (2017-ben április 9-én és október 29-én.)

 

A WEKERLEI BABA- ÉS GYERMEKRUHA BÖRZE  HÁZIRENDJE

 

1.  A Wekerlei Baba- és Gyermekruha Börze kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a családokban a gyermekek feleslegessé vált (kinőtt, megunt) holmijai gazdát cseréljenek. Bármiféle kereskedelmi jellegű árusítás tilos.

2. 2017-ben április 9-én, szeptember 3-án és október 29-én , vasárnap, 9 -12 óra között tart nyitva. Érkezés és helyfoglalás 8.30-tól lehetséges. Helyszín: XIX- Gutenberg krt.-Pannónia u.-Nádasdy u. által bezárt háromszög.

3. Csak előzetes regisztráció és a helypénz előzetes befizetése után lehet árusítani. Regisztrálni az adott rendezvények előtt kb. EGY HÓNAPPAL lehet, csak személyesen, a WTE irodájában (Kós Károly tér 10.) Érdeklődés a wekerleibababorze@gmail.com e- mail címen.
Az áprilisi börzére jelentkezés március 13-án,  a szeptemberire augusztus 7-én, az októberire október 2-án – mindig hétfőn, – 17 órától.  Ezentúl regisztrációkor egy személy legfeljebb 1 főt írathat fel! (Amennyiben nem tud személyesen megjelenni, úgy más is regisztrálhatja őt, nem muszáj személyesen!) A beiratkozás előtt/elején sorszámokat teszünk ki, amikből érkezési sorrendben kell kihúzni a soron következőt. Mivel egy személy csak egy embert regisztrálhat, így mindenki látja majd, hogy jut-e még biztosan hely neki, vagy csak tartaléknak tud feliratkozni. Utóbbi esetben eldöntheti, hogy sorban áll-e így is. a WTE-tagok a beiratkozásnál soron kívüliséget élveznek. Ők beállhatnak a sor elejére (nekik is kell sorszámot venni, hogy a létszámba beleszámítsanak). Az 50 asztalból 5-nél a WTE, mint szervező fenntartja a jogot, hogy olyan önkénteseknek adja ki, akik folyamatosan sokat tesznek a közösségért. (Ezért a sorszámozás 6-ostól indul.)

4.  A piacra jelentkezéskor az árus 1.000 Ft-os helypénzt fizet, melyről elismervényt kap. WTE tagoknak a helypénz kedvezményesen 300 Ft. A helypénzből befolyó összeget, a piacot rendező Wekerlei Társaskör Egyesület adományként kezeli; és azt kulturális programok, rendezvények szervezésére fordítja

5. A piac napján, érkezéskor a rendezők hamisításra nem alkalmas, aznapi dátummal és az árusítóasztal számával ellátott névtáblát bocsátanak ki. Ezt az árus köteles a ruhájára, látható helyre tűzni. A sorszámért 500 Ft kauciót kell fizetni. Az árus ezzel kerül be a napi nyilvántartásba.

6. A piacon  kizárólag kispesti lakosok folytathatnak árusítást, nem kerületi lakosok csak akkor, ha WTE tagok .

7. 16 éves kor alatt árusítás csak nagykorú felügyeletével lehetséges!

8. Kizárólag a fedett asztalokon/standokon szabad árusítani, az asztal lapján, illetve az alatta kialakított polcon. Az árut tilos bemutatásra a tető alá akasztani. Az asztalok elé kihelyezni semmit nem lehet, a közlekedő utakat leszűkíteni, elzárni tilos. A földről történő árusítás tilos!

9.  Tilos jövedéki termékeket (alkohol, dohánytermékek), élelmiszert, drogot, gyógyszert, fegyvert, petárdát, vegyszereket és veszélyes anyagokat árusítani. Ezt a rendezők a piac időtartama alatt folyamatosan ellenőrzik. Akinél tiltott árut találnak, azt azonnal kizárják az árusításból. A tiltott dolgok árusítása feljelentést és eljárást vonhat maga után.

10.  Az árus az árusítás végeztével köteles rendbe tenni árusítóhelyét, felszedni az – esetleg – keletkezett szemetet.

11.  Az árusítás végeztével az árus jelentkezik a rendezőknél, és megmutatja a rendbetett árusítóhelyet. Aki ezt elmulasztja, nem kapja vissza a kauciót; egyben a következő árusításból is kizárja magát.

12.  Az árus elfogadja, hogy el nem adott áruját a börze végén köteles magával hazavinni.

13.  Az árus elfogadja, hogy mindenfajta – részéről történő – rendbontás az árusításból kizáró ok lehet.

14.  Az árus a regisztrációkor az asztaldíj befizetésével igazolja, hogy a Wekerlei Baba- és Gyermekruha Börze Házirendjét elfogadja, és azt magára nézve kötelezőnek tartja.

16.  A Wekerlei Baba- és Gyermekruha Börze rendezője a Wekerlei Társaskör Egyesület.

17. Esetleges  időpont és helyszín változás lehetséges, emiatt adódó bármiféle következményért felelősséget nem vállalunk!

Vélemény, hozzászólás?