A WTE javaslatát támogatja Kispest polgármestere és a lakosság egyre nagyobb része.

Amennyiben szükséges az útvonalbővítés a Wekerle és a JALT között, a Wekerlei Társaskör álláspontja szerint annak teljes hosszában a felszín alatt kell mennie, a lehető legrövidebb nyomvonalon kell fusson, a lakóépületektől kellő távolságban kell lennie és kialakítása során a lehető legnagyobb zöldfelületet kell megőrizni. Ez közös érdeke a Wekerlén és a JALT-on élőknek.

Gajda Péter az eddig megismert verziók közül kizárólag a Wekerlei Társaskör útvonal javaslatát, az Illatos árok Wekerletelep felé eső oldalán végig kéreg alatt futó (8. számú) útvonaltervet támogatja, ahogy ezt többször írásban, valamint Budapest főpolgármesterével és Ferencváros polgármesterével folytatott személyesen találkozókon is megerősítette.

A lakosság növekvő számban aláírásával is támogatja a Társaskör  álláspontját. Már eddig is, a leginkább érintett Határ úti lakóépületek 78%-ából, az Álmos utcai házak 65%-ából és Kispest további részeiből is nagy számban érkeztek aláírások. Sőt érkeztek támogató aláírások a József Attila-lakótelep Dési Huber, Napfény és Lobogó utcai lakosaitól is!

Időközben Vitézy Dávid vezérigazgató úr szóbeli ígéretének megfelelően elkészült a 8. nyomvonalterv vizsgálata, amely egyértelműen annak előnyeit támasztja alá.

Vélemény, hozzászólás?