A Wekerlei Társaskör írásos megkeresése után, amelyben kérte polgármester asszonyt, tekintsék át közösen az útvonalterveket, valamint segítsen olyan megoldást találni, amellyel az érintett területen élők egészséges életmódhoz való alkotmányos jogát érvényesíteni lehet, Baranyi Krisztina egyeztetésre hívta február 22-ére Kispest polgármesterét és a Társaskört.

Gajda Péter megerősítette a kispesti álláspontot: a Határ út vonalában futó tervet az egyértelműen káros hatások miatt nem támogat, az Illatos árok wekerlei oldalán futó 8. számú javaslatot azonban igen. Kispest polgármestere és a WTE közösen hangsúlyozták, hogy a 3. nyomvonalváltozat csak részben fut a föld alatt, az útvonal mindkét végén a felszínen, a wekerlei házak közvetlen közelében menne. A felszíni szakaszok rendkívül súlyos környezeti károkat és egészségkockázatot okoznak (a JALT-on élők egészségét is súlyosan veszélyeztetik), továbbá olyan közel mennének a wekerlei házakhoz, hogy azok sem a megemelkedett forgalom, sem az építkezés okozta károsodásokat nem bírnák ki. A WTE azt is hangsúlyozta, hogy amikor a zöld felület minél nagyobb mértékű megóvása a cél, akkor figyelembe kell venni a villamospálya és a Határ út közötti zöld sávot, valamint az útvonal esetleges kanyarulatai miatt kivágandó erdőrészeket is.

A találkozót követően ferencvárosi részről az a kérés fogalmazódott meg, hogy a találkozón polgármester asszony által elmondott álláspont semmilyen eleme ne szerepeljen a Wekerlei Társaskör közleményében. Ugyanakkor a résztvevők a kölcsönös jó szándék deklarálását fontosnak tartják.

A Wekerlei Társaskör továbbra is kész olyan megoldást előmozdítani, amellyel az érintett területen élők egészséges életmódhoz való alkotmányos jogát érvényesíteni lehet.

Vélemény, hozzászólás?