Indul a WOszkár – a Wekerlei telekocsi rendszer.

“Támogatandó dolog, csökkenteni kell az autós forgalmat a városban.”

“Nagyon jó megoldás, nem szeretem azt látni, hogy tele vannak a város útjai olyan autókkal, melyekben egy-egy ember ül csak.” *

Jó volt látni, hány ember reagált pozitívan, amikor egy nap egy kedves szülő felajánlotta, hogy másokat is szívesen bevisz kocsijával a városba, miután gyerekeit az iskolánál kitette. Rengetegen dicsérték, és éltek is a lehetőséggel. Követendő példának nevezték, és ez így is van: mi követjük a példáját 🙂

Az Átalakuló Wekerle (ÁW) kérésére, az “Oszkár” online telekocsi rendszer munkatársai térítésmentesen kifejlesztettek egy “wekerlei ingázók” aloldalt a saját telekocsi portáljukon belül. Így a Wekerle közösségen belüli ingázók a metrófelújítása alatt segíthetik egymást.

A rendszer titka a “@metro” kulcsszó használata. Regisztrációt követően lehet keresni, és felajánlani kerületek közötti utakat. A felajánlásnál a @metro -t kell beírni a megjegyzés dobozba. Minden út, amit ezzel a szóval regisztrálnak egy külön aloldalra kerül, amit jelenleg csak a Wekerleiek látnak. Ez megkönnyíti az egymásra találást.

ITT KERESD: https://www.oszkar.com/metro?fbclid=IwAR3Zn1F2bxiUtVRF8NEnneejs4IUm03PxZ97jMZC20PtUvlaffRgcG4cIhI

Az aloldal indulása előtti felmérésben a válaszadók pozitívan reagáltak a kezdeményezésre – a válaszok szerint egy költséghatékony, környezetbarát, gyorsabb megoldást keresnek maguk számára. Ha sokan használják ezt a lehetőséget, csökkenteni lehet a dugókban eltöltött időt, és nem elhanyagolható előny, mivel egymást segítjük, hogy minden egyes közös úttal erősíthető  közösségünk. Nyilván szükséges némi előkészítés is, de az Oszkár szerint megéri, főleg, ha valaki rendszeresen ingázik.

Idővel az alap @metro közösség bővülni fog,  mi vagyunk a tesztközösség – próbáljuk ki! Ne felejtsétek! @metro!

*anonim idézetek a felmérésből.

One comment on “Indul a WOszkár – a Wekerlei telekocsi rendszer

  • Nagy Tamás azt mondja:

    Nem hiszem, hogy jó ötlet.
    A metrópótló autóbuszok szinte összeérnek a KÖKItől a Nagyvárad térig. 1-2 percenként indulnak és külön védett sávban közlekednek. Ugyanakkor a civil gépkocsik, így a W-Oszkár szolgáltatók, a csúcsforgalomban cammognak. Már arra is volt példa, hogy a Határ úttól a Pöttyös utcáig 20 perc alatt jutottunk el. Ez idő alatt egy metrópótló busz a KÖKI-Nagyvárad tér -KÖKI útvonalat tette meg.

Vélemény, hozzászólás?