Wekerléért most tennünk kell! A hamarosan megépülő Új (Galvani ) hídról a repülőtér felé a Határ útra egy 2×2 sávos utat terveznek építeni. A Kiserdővédő csoport szakemberek bevonásával  új alternatív megoldásokat javasol. Ezek azt célozzák, hogy megvédjék Wekerlét a zajtól, a levegőszennyezéstől, a rezgés által okozott épület-károsodásoktól és – nem utolsó sorban – a kiserdőt a pusztulástól. 

Társadalmi egyeztetésre hívjuk Önt is. Többen erősebbek vagyunk!

Helyszín: Mátrix Oktatási Központ, 1192 Bp., Kós Károly tér 4.
Időpont: 2019. 02. 11. 19-21.00 (Regisztráció 18:30-tól)

2017 ősze óta nincs hivatalos visszajelzés a kiemelt kormányzati projektként kezelt Kiserdőben vezetendő útról. A helyi lakosokból álló Kiserdővédők is a megígért társadalmi egyeztetésre vártak, mostanáig. A hajlandóság hiánya miatt azonban a tettek mezejére léptek, és ők maguk hívják össze a fórumot, amin megvitathatóvá válnak a kormányzati tervek és a csoport által kidolgozott beavatkozási lehetőségek, sőt, akár egy konkrét elkerülő nyomvonal mellett is ki lehet állni. 

A Kiserdővédők a társadalmi egyeztetést komolyan veszik, a helyi lakosokon kívül meghívják a döntéshozókat is. 
Az esemény ingyenes, és helyszíni regisztrációhoz kötött. A szervezők a terembérlés költségeihez a résztvevőktől hozzájárulást elfogadnak.

Bővebb információk a Facebookon: 
Van más út – Összefogás a Kiserdőért: https://www.facebook.com/kiserdovedok/

Társadalmi egyeztetés a Kiserdőért – Alternatív megoldások: https://www.facebook.com/events/2266068233665821/

Kiserdővédők csoport: https://www.facebook.com/groups/kiserdo/

Vélemény, hozzászólás?