„WEKERLEI KERTEK, KINCSEIK”

Fotópályázat a Föld Napja alkalmából

A Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) és a Kós Károly Általános Iskola ismét fotópályázatot hirdet a Föld napja alkalmából.

Lakóhelyünk patinás épületeit terebélyes fák, bokrok, sövények díszítik, és egyre több helyen jelennek meg a konyhakerti növények is. Ezt a sokszínűséget célozza meg a következő szabadtéri fotókiállítá­sunk a Föld napja alkalmából. Várjuk a kerteket, azok részleteit, más szemének is élményt adó kincseinek bemutatását célzó fotókat!

Mindenkit biztatunk, hogy használja ki az évszakok szépségeit is a képek elkészítésekor, hiszen egészen más a hangulata egy őszi, téli vagy tavaszi felvételnek. Természetesen emberek is szerepelhet­nek a képeken, a fantázia bátran szárnyalhat!

Korábbi művekkel is lehet pályázni. (A fotón szereplő személyek személyiségi jogainak tiszteletben tartása miatt fontos, hogy a fotó közléséhez való beleegyezésüket a készítő előzetesen egyeztesse. Ez kizárólag a készítő felelőssége.)

A pályázaton életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet.

A pályaművek lehetnek digitális fotók vagy hagyományos technikával készült, utólag digitalizált (beszkennelt) felvételek. Méretük – a kiállításra való előhívás miatt – minimálisan 1 Mbyte kell legyen. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a manipulált képeket a zsűri kizárja. (Nem számít manipulálásnak a kép 25%-nál kisebb mértékű megvágása, a teljes képet érintő, kismértékű színkorrekció, a színes felvétel fekete-fehérré alakítása és a szkennelési/digitalizálási hibák retusálása). A beadható képek száma szerzőnként maximum 3 db.

A pályaműveket szakértők bírálják el, de a lakosság is szavazhat a WTE facebook oldalára felkerülő képekre. A zsűri és a közönség szavazatai alapján külön-külön díjazásra kerül sor.

A legjobb képekből a Föld napja alkalmából. szabadtéri kiállítás nyílik a Kós Károly téren. A díjakat a kiállítás megnyitó ünnepségén adjuk át a helyszínen 2016. április 22-én 14 órakor.

A   nevezési lapot ide Klikkelve letöltheti, amelyet kinyomtatva kérünk a CD mellé a borítékba tenni, elektronikus feltöltés esetén az e-mailhez csatolni. A CD-re az alábbiakat kérjük olvashatóan ráírni, illetve e-mail küldése esetén ez legyen a levél tárgya:

„WEKERLEI KERTEK, KINCSEIK”

fotópályázat

 

A fotókat tartalmazó CD és az aláírt nevezési lap beküldendő vagy eljuttatandó:

Kós Károly Általános Iskola

1192 Budapest XIX. Hungária út 28.

vagy pedig elektronikus úton a koskaroly@iskola.kispest.hu, illetve a wekerleitarsaskor@gmail.com e-mail címre.. Az elküldött képekhez jeligét is kérünk mellékelni oly módon, hogy a képek fájlnevében szerepeljen a jelige és a kép címe.

Beküldési határidő: 2016. április 10. éjfél

A díjazottakat e-mail-ben (e-mail-cím hiányában postai úton) értesítjük ki.

WTE és Kós iskola

Vélemény, hozzászólás?