A Wekerlei Társaskör újra süteménysütő versenyt hirdet:

WEKERLEI SODRÓFA DÍJ – ÉDES SÜTEMÉNYEK

A korábbi nagy sikerű süteménysütő versenyek után, a XI. Wekerlei Székelykapu Napok keretein belül, május 30-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az édes sütemények (torták, piték, piskóták, hasék, rétesek, mézesek, linzerek, brownie-k stb.) versenye.

Az idén a fény nemzetközi évéhez kapcsolódva, „Fényességeink“ kategóriában a témához leginkább kapcsolódó, legötletesebb gasztronómiai alkotást különdíjjal fogjuk jutalmazni, de minden egyéb, csodálatos-fényességes-kedvenc süteményt szeretettel várunk, amelyet a nevező a versenyen az édes kategóriában megmérettetésre szán!

A versenyre kortól és nemtől függetlenül kb, 50 x 30 cm-es tálcányi, csakis házi készítésű süteménnyel lehet nevezni akár egyénileg, akár csoportosan. A süteményeket a versenyt megelőzően – lehetőleg aznap – otthon kell elkészíteni, majd 13.00 és 13.15 óra között a helyszínre szállítani (Kós Károly tér, Zenepavilon).

Kérjük, hogy ügyeljenek a hozzávalók minőségére, kerüljék a romlandó alapanyagok hőkezelés nélküli felhasználását. Továbbá kérjük, hogy túlságosan tejszínes, nehezen szeletelhető, szétfolyó vagy megolvadó krémes süteményekkel ne nevezzenek, mivel ezeket kóstoltatni nem tudjuk. A sütemények hűtése a helyszínen nem megoldható! Az előre kijelölt szakmai zsűri értékelése után a sütiket felszeleteljük, és a már korábban megszokott módon kóstoltatjuk, kínáljuk. Ezzel egy időben nyílik lehetőség a közönségszavazatok, és a versenyt fenntartó adományok leadására, melyeket ezúton előre is

Az eredményhirdetésre délután a nagyszínpadon kerül sor, előre láthatóan 16.15-kor.

A nevezéseket névvel, telefonszámmal, e-mail címmel, a sütemény pontos nevével és a recepttel legkésőbb május 27-ig kérjük leadni a sodrofadij@gmail.com e-mail címre, vagy nyitvatartási időben a Wekerlei Társaskör irodájába (Kós Károly tér 10.).

Bővebb információért kérjük, keresse Tóthné Bóné Évát a 06-20-500-4543-as telefonszámon!

Minden nevezőt szeretettel várunk a jó hangulatú háziversenyre! Legyen mindig sütnivalónk!

Vélemény, hozzászólás?