Kérjük,  támogassa adója egy százalékával a Társaskört.

Ha Ön egyetért a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) célkitűzéseivel és támogatni kívánja – minden esetben ingyenes – közösségi programjainkat, kérjük,  adja egyesületünknek személyi jövedelemadója 1 %-át!

Ennek az a módja, hogy kitölti a személyi jövedelem bevalláshoz csatolható úgynevezett rendelkező nyilatkozatot, vagy befárad a Társaskörbe és ott a WTE adataival már kitöltött nyomtatványt átveheti.  

A nyilatkozatot kitöltve, aláírva, címmel és adóazonosító jellel ellátva kell eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A dokumentum csatolható az adóbevallásához, de újdonság, hogy külön is elküldhető – a lényeg, hogy május 20-ig beérkezzék a  Hivatalba.

Ha nem tudja, hogy mit és hogyan kell kitöltenie, ebben is segítünk ügyfélszolgálati időben a Társaskör irodájában .

*

A Wekerlei Társaskör Egyesület irodájába is be lehet vinni a nyilatkozatot vagy bedobni a Kós Károly tér 10. szám alatti iroda postaládájába, és mi továbbítjuk a NAV-nak.

A magánszemélyek a SzJA  1%-ból 2014-ben 350 ezer forintot ajánlottak fel Egyesületünknek, amelyet teljes egészében az ingyenes Wekerle újság előállítására fordítottunk.

 

A   Wekerlei Társaskör Egyesület adószáma:

 19010179-2-43

**************************


 

A rendelkező nyilatkozatot a magánszemély a következő módokon juttathatja el az adóhatósághoz:

 

  • adóbevallás, adónyilatkozat esetén az adóbevallási nyomtatványon tünteti fel,
  • munkáltatói adómegállapítás esetén a munkáltatója útján,
  • adóbevallás, adónyilatkozat elektronikus úton történő benyújtása esetén az elektronikus űrlapon tünteti fel – kivéve, ha a magánszemély nem maga készíti adóbevallását, és a képviselőjének a rendelkező nyilatkozat megküldésére meghatalmazást nem adott -,
  • egyszerűsített bevallás esetén az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó bejelentéssel egyidőben, az adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon vagy elektronikus úton, vagy
  • a korábbiaktól eltérően a bevallástól elkülönítve, önállóan, lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen, postán vagy elektronikus űrlapként elektronikus úton.

 

A magánszemély rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt postai borítékban elhelyezve el-juttathatja a Wekerlei Társaskörhöz is legkésőbb május 10-ig.

Vélemény, hozzászólás?