Fél évvel ezelött többen kezdtünk el dolgozni azon, hogy a volt Ady Mozit “visszaszerezzük” és újra élettel legyen teli. Erről többet az: http://adymozi.blogspot.hu/ blogon olvashatnak az érdeklődők.
 
Most szeretnénk egy közös levelet küldeni az önkormányzatnak a helyi lakók aláírásával megtámogatva, amelyben a segítségüket kérjük ehhez civil szándékhoz. Kérjük, hogyha Ön is egyetért és támogatja az “Ady Mozi újratöltés”-t, akkor vagy a WTE helyiségében lehet aláírni a nyílt levelet, vagy, aminek még jobban örülünk, ha a csatolmányban található levélmintát minél többen kinyomtatják, kitöltik és aláírják (sőt aláíratják a családtagokkal, barátokkal, szomszédokkal) és leadják a WTE helyiségében december 19-ig. 
 
Minden segítség jól jön, és előre is köszönjük. Reméljük, hogy minél több wekerleire, kispestire, budapestire számíthatunk! Sok, sok támogatóra van szükségünk, ahhoz, hogy az önkormányzatot megnyerjük!

3 comments on “Ady Mozi Újratöltve – civil kezdeményezés a hajdani mozi hasznosításáért

  • Boros János azt mondja:

    Egyelőre nem járt sikerrel a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) kezdeményezése, miszerint az önkormányzat vásárolja vissza a 30 éve bezárt Ady mozit, s használja az épületet közösségi célokra.

    December 19-én a kerület vezetése bejárást tartott az ikonikus házban Havas Henrik újságíróval, az ingatlan tulajdonosával. Havas elmondása szerint 2000 után indult a romos épület felújítása-átépítése: előbb a Budapest Média Intézet tantermeit és stúdióját tervezték ide, majd nemzetközi zeneiskola ideköltözéséről volt szó. Tíz éve áll a projekt. Több megkeresést is kapott: katolikus főiskola, egészségügyi továbbképző intézet és a WTE is jelentkezett közösségi hasznosítási tervvel. Mint mondta, 85 százalékos készültségű az épület, gépészetileg felújították, mintegy 230 millió forintot költöttek rá. A WTE számításai alapján mintegy 50 millió forintba kerül a felújítás befejezése – írja a kispest.hu.

    Gajda Péter szerint az önkormányzatnak jelenleg nincs több mint 200 millió forintja annak az épületnek a megvásárlásra, amelyet egykor 10 millió forintért adott el, további, szerinte nem 50, hanem inkább 100 milliója a felújítás befejezésére, és évi több tízmilliója a komplexum üzemeltetésére. Így továbbra is kérdéses, hogy mi lesz az épület sorsa.

Vélemény, hozzászólás?