Közeledik a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár által kiírt pályázat leadási határideje! A WKK 2014. december 6. éjfélig várja a pályaműveket.
 
A pályázat célja olyan közös gyűjtemény létrehozása, mely wekerlei, gyerekekhez kapcsolódó történeteket tartalmaz. A mesék lehetnek régi és új történetek is, amelyek a Wekerléhez kötődnek, ott játszódnak, és főszereplőik gyerekek. A történetek lehetnek humorosak, meghatóak vagy tanulságosak. A szereplőknek nem feltétlenül kell a valós nevükön szerepelniük. 
A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt művek először elektronikus, majd nyomtatott könyv formájában megjelennek.
 
Téma: A Wekerletelepen személyesen átélt történetek, emlékek írásba foglalása. A történeteknek gyerekekről kell szólnia, vagy gyerekekkel kapcsolatos történéseket kell tartalmaznia.
 
A pályázók köre: felnőtt emberek (18 évüket betöltött) és családok
 
Kategóriák:
I. Felnőttmese: felnőtteknek vagy nagyobb gyerekeknek szóló történet vagy verses elbeszélés
II. Gyerekmese: elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek szóló, meseszerűen megírt történet vagy gyermekvers
 
Tartalmi feltételek:
1. A történetek kizárólag Wekerlén játszódhatnak (közterületeken: udvarokban, játszótéren, parkokban, utcán, közintézményekben, valamint szolgáltató egységekben). A helyszíneknek felismerhetőeknek kell lenniük!
2. A történetekben gyerekeknek is kell szerepelniük, vagy a történetnek róluk kell szólniuk.
 
Formai követelmények: terjedelem minimum 3 000, maximum 8 000 karakter (szóközzel)
 
Illusztráció/melléklet:
A mesék/történetek mellé a pályázók benyújthatnak – gyermekek vagy a pályázók által készített – illusztrációkat (fotó, rajz, festmény, fotómontázs), amely azonban nem kötelező melléklete a pályaműnek. A zsűri döntése kizárólag az írott anyagra vonatkozik.
 
A pályázat elbírálásának szempontjai: eredetiség, humor, stílus, írásmű mondanivalója vagy tanulsága, írásmű szépsége, wekerletelepi helyszínek szerepeltetése, magyar helyesírás betartása, szabatos és igényes megfogalmazás, gyerekmesénél szempont még a gyermekek számára élvezetes és érthető stílus.
 
A történeteket elektronikus formában kérjük elküldeni a palyazat.wkk@gmail.com e-mail címre. 
Beküldési határidő: 2014. december 6. éjfél
Zsűri: Juhász Magda meseíró, költő és Pápay György irodalmi főszerkesztő
 
Az alábbi adatokat kérjük az elküldött e-mailbe beleírni, a pályázat mellé mellékelni az alábbi adatokat:
– alkotó(k) neve
– a történet/mese címe 
– kategória: I. vagy II. (felnőttmese vagy gyerekmese)
– pályázó telefonszáma
– pályázó pontos e-mail címe (Kérjük, hogy működő elérhetőségeket adjanak meg, hogy mindenkit időben tudjunk értesíteni az eredményekről!)
 
A pályázóknak nyilatkozniuk kell, hogy a pályamű saját, önálló alkotásuk, és más szerző jogait nem sérti, illetve a megjelenéshez ellenszolgáltatás nélkül hozzájárulnak. Ennek hiányában a pályaművet nem áll módunkban elfogadni.

Vélemény, hozzászólás?