A hetedik év az idei, hogy szeptemberben Wekerlén is lehet „borfesztiválozni”. A Wekerlei Borúton kis közösségi rendezvény keretében kóstolhatnak borokat az ország több borvidékéről a Wekerlei Napokra kilátogatók. Ez az a hely ahol, biztosan jut idő beszélgetni a borászokkal, mert többnyire ők maguk állnak a sátrakban. A fűben, vagy padokon ülve egymásra is jut idő, miközben a zenepavilonból, vagy a színpadról szól a zene, pohár a kézben, és bebarangolhatjuk az ország számos borvidékének ízeit. A Wekerlei Borúton több a visszatérő kiállító, de minden évben új ízek, kisebb-nagyobb pincék is megjelennek itt. A Borutat az elmúlt évekhez hasonlóan egy házisajt kóstoló is kíséri.  

Másodszor jelenik meg a Borúton a Koch Pincészet a hajós-bajai borvidékről, amely 2014-ben az év pincészete lett. Új bemutatkozó a Cseri Pincészet a pannonhalmi borvidékről. Régi-új kiállító Willmann Fábián vinotékája, amely ez alkalommal Másik Bolt néven számos baráttal “felfegyverkezve” tölt majd a poharakba. Számos ismerőssel találkozhatnak a rendszeres vendégek: tokaj hegyaljáról a Lenkey Pincészet, a villányi borvidékről a Brunyai és Jackfall pincészetek, egerből a Dávid Borház lesz a vendégünk. Idén is megjelenik a tavaly nagy sikerü spanyol pezsgőket felvonultató Cava House

Az előző évekkel megegyezően a Wekerlei Társaskör Egyesület által árusított, emblémázott üvegpohárból lehet csak kóstolni. A tavalyihoz hasonlóan is lehetőség nyílik majd korlátozott számban Schott Zwiesel prémium poharat is vásárolni a kóstolási élmény emelésért. A Borút szombat kora délutántól, vasárnap estig érhető el a zenepavilon körül.

Belépő nincs a rendezvényre, de a kóstolópoharat meg kell vásárolni (illetve az előző évi poharak használhatóak). A pohár ára 600,- Ft. Schott Zwiesel prémium pohár ára 1.200,- Ft. Nyitva tartás: szombaton 13.00-22.30, vasárnap 11.00-21.30.

Vélemény, hozzászólás?