Idén ünnepli a Babos Bábos Társulat az 5. születésnapját, ennek apropójából jött az ötlet, hogy megajándékozzák a lelkes kis közönséget egy meseúttal a Wekerlei Napok keretében. Hogy mit is talált ki a lelkes társulat? Így írtak róla:
 
“Egyszer volt hol nem volt…..éltek boldogan, mígnem…. és akkor!…. A király közhírré tétette, hogy aki….. és százával jelentkeztek a vitézek….-eddig tart A szivárványkígyó című bábelőadás, melyet kétszer is eljátszunk, egyszer délelőtt, egyszer délután. Ezután 7 percenként útjára indítjuk a vállalkozó csoportokat, hogy bejárják a rájuk mért utat, és megszerezzék amire szükségük lesz. A mesét mindkét alkalommal az utolsó csapat beérkezése után lezárjuk. 
S hogy azok se unatkozzanak, akik épp várakoznak, sok más mesés programot is kitaláltunk a meseúttal párhuzamosan.
Dolgos téren elkészíthetik a meseúthoz szükséges kellékeket, úgy mint zoknibomba, és síp. Ugyanitt folyamatosan készülhetnek a zoknibábok is, hogy a nap végén azokat összekapcsolva létrehozzuk az I. Wekerlei Mesekígyót!

Hős képzőben a jelöltek kipróbálhatják ügyességüket, felkészülhetnek célba dobásból, és logikai képességeiket is megcsillogtathatják óriási fából készült játékaink segítségével.

A Mesesátorba várjuk a piciket és kicsiket, lecsendesedett, meghittebb környezetbe. Bábos mesekuckó foglalkozásokkal kedveskedünk délelőtt és délután is. Emelett Mészáros Gyöngyvér interaktív bábelőadása is itt tekinthető meg. A Wekerlei Mesekör tagjai is bemutatkoznak. Persze ezen kívül sok egyéb játék várja még a piciket!

Babos Bábos Társulat központi sátrába pedig várjuk a bábos mesék iránt érdeklődőket, a meseútra jelentkezőket, bábkeresőket, …. itt mindenről tájékozódhattok!

Bábok szokatlan környezetben... egy kellemes kis játék: társulatunk előadásainak bábjait kell megkeresni a tér különböző pontjain… Vajon a madarak hol fészkelnek? 
A csatolmányokban olvasható a részletes felhívás bábkészítésre és a programra! 🙂
 
És egy kérés: Hozzátok be a Wekerlei Társaskörbe és rakjátok le az ott elhelyezett zoknigyűjtő dobozba a már megunt, kinőtt, kicsi, nagy, félpár, egypár, sosehordom, sosefogomhordani, nemadomgyerekre zoknikat tisztán, hogy szept. 13-án sok sok zoknibáb készülhessen belőlük. Ne feleddjétek: A zokni is lehet bármi!
 

 

Vélemény, hozzászólás?