A hagyományos avargyűjtési akciót a Wekerletelepen 2013. október 18. és november 22. között tartja Kispest Önkormányzata. Az őszi lombhullás során keletkező jelentős mennyiségű közterületi zöldhulladékra (avarra) tekintettel, az önkormányzat hagyományosan avargyűjtési akciót szervez. Az akció során a közterületről összegyűjtött falomb elszállításáról Kispesti Önkormányzata gondoskodik. Az akcióhoz zsákot nem tudnak biztosítani, ezért az összegyűjtött zöldhulladék (avar) bármilyen zsákban kihelyezhető, illetve a KÖZPARK Kft. által biztosított lombgyűjtő-ketrecekbe összehordható. Lombgyűjtő-ketreceket elsősorban olyan fasorokba helyeznek ki, ahol tetemes mennyiségű lomb lehullása várható (platán, hárs, vadgesztenye, stb.).

Az előkertekből, utcai zöldsávokról összegyűjtött falombot egy könnyen megközelíthető közterületen, a gyalogos- és gépjárműforgalom akadályozása nélkül kell kihelyezni.

A falomb tervezett elszállításának időpontja a Wekerletelepről – 2013. november 18.-22.
A kerület további részeinek szállítási időpontjai a kispest.hu-n olvashatóak.

Az akció során az ingatlanok területéről összegyűjtött lombot illetve egyéb az őszi kertészeti munkákból származó zöldhulladékot ne helyezzenek ki. A közterületre történő hulladék-kihelyezés szabálysértési eljárást von maga után.

Együttműködésüket előre is köszöni.

Zöldprogram Iroda
Közpark Nonprofit Kft.

Forrás: kispest.hu

Vélemény, hozzászólás?