Az utazás olyan, mint egy könyv, amelynek csak a borítóját látod, ha sosem kelsz útra. A Wekerlei Adventure Klub azért jött létre, hogy bemutassa világunk sokszínűségét a sivatagoktól kezdve az égbenyúló hegyeken át az óceánok mélységéig. A klubesteken különleges helyszínek, népcsoportok és az „átlag” ember számára ritkán felkeresett világrészek kerülnek terítékre. Neves előadók, a szó nemes értelmében vett vállalkozó szellemű kalandorok, utazók mesélnek úti élményeikről, tapasztalataikról. Gyere, utazz velünk és vegyülj el a világ sokszínű forgatagában! A klubesteket minden hónap második hétfőjére tervezzük, ami természetesen az előadók elfoglaltságától függően módosulhat. 

„Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk”

Az első klubestre október 21-én 18.00 órakor kerül sor a Wekerlei Társaskör Egyesület helyiségében (Kós Károly tér 10.) A címe: A Szaharától az Amazonasig

Az Amazonasról és a még részben rejtőzködő indián őslakókról nem lehet érzelmek nélkül beszélni. Mindez annyit jelent számunkra, hogy a világ legnagyobb folyamhálózatai – Amazonas és Orinoco -közötti trópusi esőerdők és táblahegyek naponta kihatással vannak a Föld minden élőlényére. Ha mindez így van, akkor értéke is van! Tehát mennyit is ér ez a trópusi kincs?

Megválaszolni nem tudjuk, de kis rátekintést kaphatunk, arról, amit a „Zöld Pokol”, a „Jaguárország”, a „Föld tüdeje” és számos más rá illő jelzővel illetett egyedi világról ismerünk.

Előadó: Monos János
senior travel manager

Explorer World Travel

Vélemény, hozzászólás?