A 2013. évi Wekerlei Napokon 10 sportágban 600 gyermek és felnőtt mérte össze tudását.
 
Köszönjük a munkájukat a sportági felelősöknek, (50 önkéntes rendező, 250 munkaórában) akik szakmai tudásukat a közösbe adták, eredményes, jó hangulatú versenyeket szerveztek. 
 
A Wekerlei Napok sportjának érdekes színfoltja a bemutatkozó edzések és a szabadidős sportágak. Jövőre is szívesen látunk olyan küzdő és labdajáték sportágakat, amelyek szívesen mutatkoznának be, sportáguknak gyerekeket verbuválva a Wekerlei Napokon.
 
A foci idén is népszerű volt 92 fő nevezett, bár az ovisok még mindig kevés csapattal képviselték magukat. Az iskolások versenye, népes mezönnyel a pénteki napon napsütéses időben a Kós Károly téri “ketrecekben” zajlott. Nagy küzdelemek árán döltek el a helyezések . Szombati napon a középiskolások esőben küzdöttek egymással. Ők férfisan helyt álltak, a körülmények nem befolyásolták a hangulatot, küzdőképességet.
 
Az asztaliteniszre 38-an vállalkoztak. Megtelt a Kós Károly Általános Iskola tornaterme az asztalitenisz versenyek idejére.Nagy küzdelem, feszült figyelem jelelmezte a versenyt.
 
Derűs időben ismét nagy létszámmal, közel 100 fővel indult a Wekerlei Tájékozódási futás kicsik versenye (400-600 m) a Kós Károly téren.  Az idei volt a VI. ilyen szervezett sportesemény a legkisebb korosztály számára. Itt nem is tartunk eredményhirdetetést, mert csak a jó hangulat és a részvétel számít. Többen már ismerték a versenyt, de sok kisgyerek most ismerkedett a tájfutás élményével. A szülők segítsége még indokolt volt, hisz a térkép olvasás, a tájékozódás még nehéz feladat az alsós, sőt az óvodás korosztály számára. 
 
106-an vágtak neki a Wekerlei Tájékozódási Futás 12 éven felüliek versenyének szerte a Wekerletelepen. Itt szintén nincs eredményhirdetés, hisz inkább a sportág megismerése, a tájékozódás, az élmény átélése, az elégedett teljesítés öröme a cél. Száznál is több versenyző teljesítette a rövid és hosszú távot a Wekerletelepen.Öröm volt nézni a sárga láthatósági mellényben futkosó, fürkésző gyerekeket, akik néha egyénileg, de sokszor csoportosan keresték fel a pontokat, fedezték fel Wekerlét.
 
A kiegészítő sportágak (bemutatók) is nagyon népszerűek voltak. A dombra futás egy olyan futó-gyorsulási verseny, ahol rövid távon, a dombra felfelé kell a leggyorsabb időt teljesíteni. Babály László testnevelő tanár fotocellás időmérő szerkezettel rögzítette az eredményeket. Évről-évre rengeteg gyerek kíváncsi a saját és a másokhoz hasonlított teljesítményére. Hangulatos küzdelem, nyüzsgő gyereksereg jellemzi a versenyt.
 
Tollaslabda, darts és petanque bemutatókat tartottunk a téren több helyen. A Bocsa klub minden évben jelen van a Wekerlei Napok sportversenyein. Barátságos küzdelem, békebeli hangulat jelelmzi a barátságos versenyeket. Hasonlóképp a Kispest SE röplabda szakosztályának a bemutatója is sokakat érdekelt, melyen a sportágat bárki kipróbálhatta.
 
A Wekerlei Napok sportversenyeinek a rendezésében 50 önkéntes dolgozott 250 munkaórát teljesítve.
 
Gratulálunk a győzteseknek és a résztevevőknek.
 
Fotó: Romhányiné Kovács Mária. Lechner Gábor, László Gábor, Takács Mihály

 

 

Vélemény, hozzászólás?