A tervek szerint halad az Erkel iskola tornacsarnokának építése: a földszintig állnak a főfalak. Várhatóan szeptember második felében már tornázhatnak az iskola diákjai a 325 négyzetméteres sportpályán. Az építkezés az udvari kézilabdapálya aszfaltburkolatának elbontásával és a játszószerek kiemelésével májusban indult. Az Erkel volt az egyetlen olyan iskola Kispesten, amelynek nem volt megfelelő méretű tornaterme, a gyerekek kis szobában tornáztak, ezért volt szükség a létesítmény megépítésére.

A 178 millió forintba kerülő első ütemben – november végéig – elkészülnek a földszinti mosdók és öltözők, a tanári és az orvosi szoba, valamint a mozgássérült WC és a raktár is. A jövő tavasszal kezdődő és a tervek szerint az év közepére befejeződő második szakaszban az épület homlokzata készül el, valamint új kültéri kézilabdapályát alakítanak ki, illetve mozgássérült parkolót és kerítést építenek. Ezek a munkák további 40-50 millió forintot tesznek ki. A kiszolgáló részekkel együtt 600 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény az Esze Tamás utcával párhuzamosan épül. A létesítmény végénél, szemben a Kenyérmező utcával alakítják ki az új kézilabdapályát. A tornatermet nemcsak az iskolából, hanem a Hungária útról is meg lehet majd közelíteni.

Az új komplexum mintegy 500 főt is képes lesz befogadni. Mint a többi kerületi iskola tornatermét, hétvégeken az új létesítményt is használhatják majd a kispestiek.

Forrás: kispest.hu

Vélemény, hozzászólás?