A program előkészítése kapcsán mindvégig azért szurkoltunk, hogy mégse legyen annyira rossz idő, mint, amilyet jósoltak. És nem is lett!

Szombaton benépesült a tér. Jöttek felnőttek és gyerekek, vidáman, élményre készülve. És nem csalódtak! Különlegesen izgalmas kalandot kínált a Wekerlei Életfa Tere, amely idén a papír, – mint hétköznapi, mégis különleges anyag – köré csoportosította szolgáltatásait. Sokaknak jelentett örömöt az óvodások és iskolások „Miénk a színpad” műsora, délelőtt; és a fergeteges program, délután.

Sokakat érdekelt a kutyabemutató, és nagyszerű „alkotások” születtek a lampionkészítő asztalnál. S micsoda csoda volt, amikor este fényben táncoltak a gömbök! Volt – persze – sok vásározó és mutatványos, pónilovaglás és állatsimogató. A családi pontgyűjtő versenyre rengetegen neveztek (eredmény a WTE irodában). A Sodrófadíjra idén is számos elképesztően jól kinéző és finom édessütemény érkezett (díjazottak és receptek önálló cikkben hamarosan) Az ismerősök egymásra találtak a téren és Pisti lacikonyhájánál. Működött a Társaskör sátra és sokan mentek el ismét egy kis lovaskocsikázásra, hogy megismerjék a Wekerle titkait. Szóval volt minden, ami egy ilyen wekerlei falunaphoz kell!

Vasárnap remek futóidőben indult útjára a XI. Wekerlei Székelykapu Futás közel 400 főt számláló mezőnye. S megszületett az eddigi versenyek legjobb eredménye: Pach Péter Pál, a győztes 13 percen belül teljesítette a tizedmaraton távját! S az óvodás futók is szépen gyülekeztek: mintegy kétszázan vágtak neki a századmaraton-nyi távnak. Míg az eredményhirdetésre vártunk, sportbemutatók szórakoztatták a közönséget (Képek, cikk, eredmények hamarosan).

Délután még mindig tartotta magát az időjárás, így sokan örülhettek a Kós Károly téren a Wekerlei Pikniknek, bár ahhoz azért hideg volt, hogy a családok leüljenek a pokrócra. Mindazonáltal vidám, jó hangulatú délután kerekedett ki. Este pedig egy kisebb csoport ülte körül a tér közepén a tábortüzet és énekelt tábori dalokat.

Köszönjük a támogatóknak (Kispest Önkormányzata, Kispest Közbiztonságáért Alapítvány, K&HBank, és sok önkéntes adományozó) az anyagi segítséget.

De legfőképpen annak a közel 300 wekerlei önkéntesnek jár az elismerés, akik három napon keresztül – soha meg nem állva – hozták létre a nagyon sikeres IX. Wekerlei Székelykapu Napot.

Ja, és kösz az égieknek az időjárást!

Romhányi András

Fotók:

Viló Zsófia
Csutorás Róbi

Fejes Bence
Gyóni István
Makk István
Romhányi András
Szabó Tamás
dr. Toldy Miklós

 

A szabadtéri Mosolygós Wekerle fotópályázat eredménye (képek itt):                 

Gyerek:

                                  1. Gyomlai Lili 7. o.
                                  2. Tamás Orsolya 4.o.
                                  3. Illés Dóra 8.o.                
Felnőtt:
                                   1.és 2.  Toldy Miklós
                                   3. Kádár Melinda
 
A közönségdíjat Nózsi István 7.o. tanuló nyerte a ” Vizsla” című képével.

Vélemény, hozzászólás?