Szombaton délutántól estéig színes program, bemutatók, díjátadók, koncertek színhelye lesz a nagyszínpad.

A Tiéd a színpad program után először taichi, majd kutyásbemutató lesz a Kós Károly téri nagyszínpadon. Fél négytől  a sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt majd az Eszterlánc Mesezenekar segítségével.

“Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal beszállnak a közös muzsikálásba.

Délután eredményhirdetések, táncbemutatók, kórusművek hangzanak majd el. Ekkor derül ki, hogy ki készítette a Sodrófa díj lejobb édessüteményét, melyik család nyerte meg a pontgyűjtő versenyt és kinek szavazta meg a zsűri az “Az leszel, amit eszel” képregénypályázat fődíját. A Pulkau Város Férfikórusa koncertje után számos tánccsoport és mozgásstúdió bemutatóját lesz lehetősége a közönségnek végignézni.

Háromnegyed nyolctól kezd zenélni a Retroleum Zenekar, amely a ’60-as, ’70-es, ’80-as, ’90-es évek legnépszerűbb slágereivel szeretné szórakoztatni a közönséget. Fiatal, dinamikus, élő zenét játszó, rugalmas bandáról van szó, akiknek az a fontos, hogy a retro zenét életben tartsák.

Olyan ismert külföldi és hazai előadók zenéit játszuk, ami minden korosztálynak tetszik: Beatles, Elvis Presley, Illés, Hungária, Bikini, Edda, Republic és még sorolhatnánk. Főbb stílusaink: rock and roll, beat, blues, pop-rock. Aki szereti a ’60-as évek beat zenéjét, a ’70-es, ’80-as és a ’90-es évek dallamos könnyű rock zenéjét, a rock and rollt, akkor szeretni fogja a Retroleumot is, mert nekünk az a fontos, hogy a közönség jól szórakozzon, együtt énekelje velünk a slágereket és úgy menjen haza, hogy legközelebb is a táncos lába visszahozza!

Este kilenctől párhuzamos program kezdődik, a nagyszínpadon a fiataloknak DJ Shelb szolgáltatja a talp alá valót, míg kicsit távolabb a B.Shop nevű formáció blues és country zenével várja a kevésbé táncoslábú közönséget.

 

Vélemény, hozzászólás?