Közeleg a május és a Wekerlei Székelykapu Napok! Kilenc év alatt a WSZN igazi nagyrendezvénnyé fejlődött, újabb és újabb elemekkel bővült. Ma már két és fél napon át tartó, a wekerleieket és kispestieket megmozgató eseménnyé vált. Persze jönnek rá a város más részeiből is. Ami a legcsodálatosabb, hogy ezt mind közösen, önkéntes munkával hozzuk létre.

Az idei rendezvény látogatói ismét a megszokott magas színvonalra és a közösségi életérzésre számíthatnak, de az újdonságokat szeretők sem csalódnak majd.

Pénteken 17:00 órakor a WTE pincehelyiségében nyílik egy kiállítás, amely egy, a wekerleihez hasonló összetartó közösség életét mutatja be, majd a wekerlei kórus ad ingyenes koncertet a katolikus templomban 19:00 órától.

Szombaton, “a falunapon” lesz minden, ami eddig sikeres volt, és ami egy ilyen forgatag nélkülözhetetlen eleme. Lesz színpadi műsor, ahol délelőtt a “Tiéd a színpad” keretében a kicsik mutathatják meg tudásukat, délután pedig profi fellépőkkel találkozhat a közönség. A Wekerlei Életfa Terén a 16 sátorban különböző bemutatókon és kézműves foglalkozásokon a papír felhasználása lesz majd a téma. Idén is lesz lovaskocsin sétakocsikázás a Wekerle titkainak bemutatásával (jegyek aznap a WTE sátrában lesznek kaphatóak). Elmaradhatatlan kellék a kirakodóvásár, a körhinta, a hagyományos játékok tere, a pónilovaglás és persze Pisti lacikonyhája. Nem maradhatnak el a Zöld Hajtás (Átalakuló Wekerle) programjai sem és még lehet nevezni a Wekerlei Sodrófa Díj süteménysütő versenyre is.

Vasárnap délelőtt immár tizenegyedik alkalommal lódul neki a Wekerlei Székelykapu Futás mezőnye, majd délután a Wekerlei Piknik várja a kicsit csendesebb, de mégis színes kavalkádot kedvelőket. A látogatóknak megköszönjük, hogy ha a rendezvényt támogatják, cserébe egy wekerlei szívet adunk minden adományozónak.

Barátok, szomszédok, ismerősök, ismeretlenek. Wekerlei hangulat.

IX. Wekerlei Székelykapu Napok

2013. május 24-26.

 

Részletes beharangozók hamarosan itt a honlapon.

 

 

Vélemény, hozzászólás?