A sütisütő verseny, amely a IX. Wekerlei Székelykapu Napok különleges színfoltja, már mondhatjuk, hogy hagyományosan kerül megrendezésre, idén 2013. május 25-én, szombaton (nevezési határidő május 23.).

A versenyen nem a profi mesterszakácsok nevezését, hanem a Wekerlén élő lakóközösség nagymamáinak, unokáinak, lelkes háziasszonyainak, apukáinak… nevezését várjuk. Lehet nevezni csoportosan, egyénileg, gyerekként vagy felnőttként.

A süteményeket, a már megszokott módon egy 3-5 tagú, szakemberekből is álló zsűri bírálja el, de az értékeléssel párhuzamosan mindenki megkóstolhatja az alkotásokat, és közönségszavazásra is lehetőség nyílik.

A díjátadásra délután fél 5-kor a nagyszínpadon kerül sor.

A verseny önkéntes szervezői azt az elvet tartják szem előtt, hogy minél több nyereményt lehessen szétosztani a lelkes és ügyes nevezők között! Ennek érdekében köszönjük az eddigi felajánlásokat támogatóinknak, és várjuk a további felajánlásokat!

Már biztos, hogy idén is lesz:

 

  • a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár programkuponjai
  • a Wekerlei Mozgásműhely bérletei
  • a Wekerlei Bortár ajándékai
  • az Éléskamra Biobolt ajándékai
  • Kicsi Vú gasztroblogger felajánlása egy főzőórára
  • Kistigris fagyikuponok
  • a Kör-Kötő-Kör és a wekerlei foltvarrók ajándékai

és reméljük, még sok más!

Kérjük, hogy aki szeretne támogatónak jelentkezni, tegye meg a verseny főszervezőjénél, O. Szabó Ritánál!

Szeretnénk felhívni a nevezők figyelmét, hogy a versenyre jelentkezni május 23-ig lehet e-mailben, vagy a Wekerlei Társaskör Egyesület irodájában.

A megmérettetésre egy kb. 50 x 30 cm-es tálcányi, csakis házi készítésű süteménnyel lehet nevezni kortól, nemtől függetlenül. (A mennyiség megállapításánál kérjük, gondolják meg, hogy a zsűri kóstolása után maradjon még a közönségszavazásra is sütemény, és kérjük, legyenek tekintettel a kóstolás kivitelezésére és ne készítsenek nagyon krémes süteményeket, amelyeknek az osztása nagyon nehéz!)

Kérjük, hogy a „pályaműveket” lehetőleg aznap készítsék el, ügyeljenek a hozzávalók minőségére, és kerüljék a romlandó alapanyagok hőkezelés nélküli felhasználását!

A süteményeket a verseny napján 13.00 és 13.15 között kell a Kós Károly téren lévő Zenepavilonnál leadni. Kérjük, a tálcákat szintén ott, a kóstolás után vegyék át. A verseny anonim, a zsűri csak az alkotások nevét ismeri, és az alapján választja ki a díjazott süteményeket!

Kérjük, aki teheti, a sütemény receptjét e-mailben küldje el, hogy azokat a verseny után, az egyre bővülő recepttárban, a honlapon közzétehessük!

A nevezéseket tehát legkésőbb május 23-ig kérjük névvel, telefonszámmal, e-mail címmel és a sütemény nevével leadni a sodrofadij@gmail.com e-mail címre vagy a Társaskör irodájában (Kós Károly tér 10.) nyitvatartási időben.

Bízunk benne, hogy idén is sokan döntenek úgy, hogy beneveznek a Sodrófadíjra!

Bővebb információért O. Szabó Ritát, a verseny főszervezőjét kereshetik a 06-30-254-2711 telefonszámon!

Vélemény, hozzászólás?