Reggel heten jelentünk meg a szokásos indulási ponton, WTE iroda előtt. A szemerkélő esőt tapasztalva megegyeztünk, hogy elmarad a túra. Hárman az eső ellenére “bejárásra” indultunk. Gondoltuk valameddig megyünk, aztán majd visszafordulunk.

A Pannónia úton, Határ út felé hagytuk el Wekerletelepet. Alig keltünk át az Üllői úton erős, fémes hang küllőszakadást jelzett. Sebaj ezzel még mehetünk… Az uszodáig sem értünk, defekt is társult a küllős problémához. Csaba innen nem túl “jóleső(b)en”, hazafelé vette az irányt. Gyurival a Kőér utcán haladtunk tovább az Óhegy parkig. Jelentem a Gyömrői úton túl már nem esett. A park, Téglavető utca, Kocka utca után a Maglódi utat kereszteztük. Az Algyógyi utcán a Jászberényi útig, majd egy vasúti felüljárón át, a Keresztúri útig tekertünk. A Váltó utca végén vissza fordultunk (kb. 2 km kitérő) és a Rákos patak partján próbáltunk a városhatár felé jutni. 2 km után ezt is feladtuk a sár miatt. A Keresztúri úton új lendületet vettünk és a Pesti út, Cinkotai út után ismét a Rákos pataknál voltunk. Innen kiváló minőségű kiépített kerékpárút vezet Rákoscsabáig. Ha már odáig mentünk, nézzünk át Nagytarcsára. Mivel az eső még ott sem esett, Isaszeg felé vettük az irányt. A hőmérőm addig nem mutatott 8 foknál többet. Folyamatosan hűlt 5 fokig, de nem fáztunk, emelkedőt másztunk 5 km/órás sebességgel. Lefelé viszont 47 fölötti tempóval javítottuk az átlagot. Isaszegen a Sósperec pékségben álltunk meg melegedni, hagymás-sonkás kenyérlángos és kávé mellett. Már csak félóra tekerés kellett Gödöllőig. Ott készítettünk néhány képet, bizonyítandó, hogy teljesítettük a távot. A 13:48 kor induló HÉV-en pihentünk kicsit. Az Örsről, Fehér út, Albertirsai út, Gyömrői út. Kőér utca után, szárazon értünk vissza Wekerlére.

Nincs olyan nagy eső, ami lemosná rólunk, hogy ketten akartuk megjárni. Indulás előtt mindenkit lebeszélve…. Remélem a következő túrán több jelentkező lesz “bejárásra”.

További képek erre a linkre kattintva tekinthetőek meg.

Beszámoló és fotók: Vámosi Béla

Vélemény, hozzászólás?