Hetedik alkalommal fognak össze a wekerleiek február végének közeledtével, hogy elűzzék a telet, s vele együtt minden gondjukat. A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bútól és bajtól. Akik kilátogatnak a rendezvényre és feltűznek egy szalagot a kiszebábra, miközben a szabadulni vágyott gondokra gondolnak, azok jó eséllyel megszabadulhatnak minden rossztól. A néphagyományokból építkező rendezvény kicsik és nagyok számára egyaránt jó szórakozást és élményt kínál, és természetesen kiszebáb elégetésével a jelképesen elűzött tél után közösen köszöntjük a tavaszt. A programot wekerlei önkéntesek szervezik a WTE és a WKK együttműködésében. 

A részletes program:

16 óra Kézműves foglalkozás a Wekerlei Kultúrházban (zajkeltő eszközök és közös nagy kiszebáb készítése). Kérjük, mindenki hozzon magával konzerves dobozt, amiből a zajkeltő eszközt el tudja készíteni.

17.30 óra Télűző felvonulás kikiáltó és dobos vezetésével – Gyülekezés a Kultúrház előtt

18 óra Kiszebáb felállítása, gondűző szalagok kötése gúzskarikákra, majd a koszorúk kiszebábra akasztása Tél temetése a kiszebáb elégetésével, majd Tavasz köszöntése közös énekléssel

Várunk kicsiket és nagyokat! Mindenki hozzon magával télűző-zajkeltő zeneszerszámot (kereplő, duda, síp, dob stb….)!

A Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Kultúrház közös rendezvénye

Helyszínek: Wekerlei Kultúrház (Petur utca 7.) és a Kós Károly tér

 

Vélemény, hozzászólás?