A hétvégén 129. születésnapja alkalmából emlékeztek meg Kós Károlyról, a róla elnevezett Általános Iskola diákjai és tanárai, itt Wekerletelepen.

A szabadba megtervezett szoborkoszorúzást és ünnepi megemlékezést végül a véget nem érő eső láttán , az iskola tornatermében tartották meg, ahol a helyszűke miatt először az alsósok hallgatták végig a kis műsort, majd őket a felsősök követték. Végül a gyerekek és tanáraik tiszteletüket tették tiszteletüket az utolsó polihisztornak is nevezett építész, író, politikusról szintén elnevezett tér közepén feszülten álló szobra előtt.

A megemlékezésen a Himnusz meghallgatása után a színpadon lévő gyerekek életképeket elevenítettek fel névadójuk gazdag életéből, melyet egy-egy vers, tánc vagy akár a kórus hangja szakított meg, tett emlékezetesebbé.  Fölhangzott többek között Áprily Lajos Kós Károlyhoz írott sorai, vagy „Ady Endre: A Kalota Partján” című verse. De felhangzott a kicsik kórusa hangján több dal is, a „Erdő, erdő, de magos a teteje” kezdetű is.

Az eseményen részt vett Kós Károly unokája, a szintén a Wekerlén élő Kós Béla, valamint Somlói Judit, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnöke, és Lazányi Ferenc, a telep egyik önkormányzati képviselője is.    

Vélemény, hozzászólás?