Harminckilenc sportolni vágyó ember – köztük a legkisebb 5 éves, a legidősebb nyugdíjas – indult el szeptember 30-án, vasárnap, hogy eltöltsön egy gyönyörű napot remek társaságban, jó levegőn mozogva, kihasználva ezt a szeptember végi kellemes „vénasszony” nyarat. Szép, esőmentes napra ébredtünk. Ez alkalommal a Dunaharaszti – Taksony – Dunaharaszti vízitúra útvonalat csodálhattuk meg, szakavatott vezetéssel. A Wekerlei Társaskör Egyesület évente kétszer szervez túrát a Kis-Dunán az EVENTUS kenuklubbal közösen, személy szerint Kis András túravezető hajóival és irányításával.

A bátrabbak, és a kihívásokat keresők – 15 gyermek és felnőtt – kerékpárral tette meg Wekerléről
az utat Dunaharasztiig majd persze délután a visszautat is (ez kétszer 16 kilométert jelentett).  A fáradtabbak, és időhiánnyal küzdők HÉV-el, valamint kocsival érkeztek a helyszínre, ahol már várt bennünket András és a hajók.

A kellékek kiosztása után – mentőmellény, evezőlapát – megkezdtük a vízre szállást 11 hajóval, majd elindultunk ki, ki tudása szerinti gyorsasággal, manőverezéssel a páratlan szépségű Kis-Dunán.
Utunk nádassal övezett, érintetlen természeti partszakaszok, szigetek, lagúnák között vezetett,
ahol a vadkacsák, hattyúk és egyéb vízi madarak, élik életüket háborítatlanul. Egy kicsit mi megzavartuk őket, időnként egy-egy vadkacsa repült el fejvesztve hajóink előtt, féltve testi épségüket a „vad evezősöktől”. A hattyúk pedig libasorban haladtak, utat engedve kenuinknak. Taksonyban kikötöttünk, ahol elfogyasztottuk a madár és vízi világ látta elemózsiánkat, majd Dunaharaszti felé visszaeveztünk még másfél órát. Kikötés után várt ránk még egy feladat, a hajókat rendbe rakni, de ezt is jókedvűen végeztük, hiszen tele, tele voltunk élményekkel.

Így eveztünk tehát 15 km-t, jókedvvel, társaságban, a táj szépségével ölelve, tagjainkban a
kellemes fáradtság érzetével, vízbe borulás nélkül. A bicajozással együtt, 9 órányi mozgás
után, ezzel a felejthetetlen élménnyel tért haza mindenki, ki bringával, ki HÉV-el, ki pedig
kocsijával.

Köszönjük az Eventus kenuklubnak, túravezetőnknek, Andrásnak, a szervezőknek, és az
időjárás felelősnek, hogy egy gyönyörű, élményekben gazdag vasárnapot tölthettünk el
aktívan!

Veres Joli

Vélemény, hozzászólás?