A XXI. Wekerlei Napokon, 3 nap alatt 8 sportágban több mint 750 gyerek és felnőtt vett részt sportversenyeken. A különféle sportrendezvényeket 34 önkéntes rendezői munkájának a segítségével bonyolítottuk le.

A foci versenyek szervezője és lebonyolítója Tóth András, a Kispesti Sport Nonprofit Kft ügyvezetője, sportszervező és wekerlei önkéntes volt. Az elmúlt évhez hasonlóan a fiatalok versenyét a Kós Károly téren bonyolítottuk le 148 sportoló részvételével. A Budapesti Honvéd FC labdával, különböztető mezzel és a felnőtt foci bírói munkájával támogatta a versenyt.
Zökkenőmentesen zajlottak a fiatalok versenyei, 18 csapat részvételével. Forró hangulat, piros arcú kisgyerekek, szakértő szülők jellemezték a foci versenyt. A felnőtt versenyekre 5 focicsapat jelentkezett. Bár hagyományos ez a bajnokság is, azonban a nevezett csapatok közül néhány, nem hajlandó betartani a versenykiírás és az iskolai rendtartás (dohányzás, italozás, kulturált, sportszerű viselkedés) szabályait, így a WTE nem biztos, hogy tudja vállalni az elkövetkező években ennek a versenynek a szervezését. 
A floorballt és a dombra futást Babály László wekerlei testnevelő tanár és önkéntes segítői vezetésével valósult meg. A floorball verseny először szerepelt a WN sport palettáján és nagy érdeklődésre tartott számot. A bemutatkozó sportágra a vártnál több gyermek nevezett. Hangulatos meccsek, érdeklődő szemek, drukkoló szülők, valamint precíz szakmai lebonyolítás jellemezte a versenyt. A dombrafutás rajtjánál vasárnap délelőtt 3 órán keresztül kígyózott a várakozók sora. Ez a gyorsulási futóverseny érdekes színfoltja volt a Wekerlei Napok sportversenyeinek. Szinte minden korosztály kipróbálta rejtett képességeit.
A Wekerlei Napok Sportversenyeinek rendjében lényeges változás ez évtől, hogy a hagyományos futóverseny helyett idén a WN kereteiben rendeztük meg a Wekerlei Tájékozódási Futást. (Ez a verseny a Wekerlei Futóklub rendezvénye, amely 5. alkalommal, a Centenárium óta minden októberben önállóan kerül megrendezésre.)
A kicsik Tájfutó versenyét pénteken, a Kós Károly téren a nagyokét vasárnap rendeztük. A versenyt nagy érdeklődés övezte, mind a 400, mind a 2-4 km-es versenyen. A wekerlei önkéntes tájfutó sporttársak és a tapasztalt rendezőgárda jól tudta kezelni a nagyszámú nevezéseket. A 250 érdeklődő, láthatósági mellényben, rajtszámmal és vaktérképpel a kezében szaladgálva üde látvány volt egész Wekerlén.
Az Asztalitenisz verseny minden évben a WN sportágai között szerepel. Idén egy 3 főből álló asztaliteniszhez értő önkéntes gárda rendezte meg sikeresen. Pattogó hangulat, pergő, egymás utáni hangulatos versenyek jellemezték a Kós Károly Iskola tornatermét szombat délelőtt. Közel 50 versenyző és megannyi drukkoló barát, szülő élvezte a ping-pong meccseket.
A Bocsa Klub két sportág a Tollaslabda és a Petanque bemutatásával és barátságos mérkőzés szervezésével színesítette a Wekerlei Napok sportági palettáját. A Bridzs klub barátságos mérkőzése már évek óta hagyomány a sportversenyek sorában. A rendezvény kapcsán, néhány új kártya-társsal is gazdagodott a klub. Idén először rendeztük meg a Wekerlei Napok Legsportosabb család díját. Reméljük, jövőre még többen neveznek majd erre a kezdeményezésre.
Romhányiné Kovács Mária
Fotók: Viló Zsófia, Lechner Gábor, Takács Mihály

Vélemény, hozzászólás?