Szombaton, a zenepavilonban 10:00 órától délután 13:00-ig a várja kicsiket és nagyokat a Wekerlei Esti Mese négy mesélője. 10:00 órától Farkas Kata papírszínházi előadását nézhetik meg, majd 10.45.-től Tallós Andival lapozgathatnak. 11:30-tól a Babos Bábos Társulat Cirkuszi mulatságok című interaktív bábelőadásából láthatnak részleteket a gyerekek. Találkozhatnak tigrissel, kötéltáncossal, és bokszoló orángutánnal, és persze a táncoló teve sem maradhat el. 12:15-től pedig Hauer Orsi papírszínházzal várja a sűrű programok után megpihenni vágyókat. A mesék között zenét hallgathatnak és színezhetnek az ott lévő gyerekek.

Szombat délután és este wekerlei művészek adnak koncertet a legkülönfélébb műfajokban.

15:00 órától a klasszikus zene kedvelőit várja az Angyali kar, a Geszti Vonósnégyes, Székely Péter és Székely Zsófia. 17:30-tól a BlueMotel játszik, akik  a country-művésznő, Sheryl Crow és a finom, érzelmes, gitározásáról híres Mark Knopfler dalait adják elő. 21:00-tól az OlivAkusztik zenél. Ők saját számokat és esetenként feldolgozásokat játszanak, dallamos igényes egyben táncolható rock, funky, blues stílusban.
 
Szombat esti filmvetítés
 
Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező zenés dokumentumfilmjét vetítjük a debreceni PG Csoportról, akik tavaly ünnepelték fennállásuk negyedszázados évfordulóját. A 2011. esztendő sok hazai és külföldi koncerttel telt. A forgatócsoport szinte minden lényeges fellépésre elkísérte az együttest. A filmben egy keresztmetszetét láthatják az érdeklődők ennek a sűrű évnek Rómától Székelyudvarhelyen át Párizsig. Az együttes másnap, vasárnap este zárja a Wekerlei Napokat.
 
Vasárnap délelőtt a gyerekeké a színpad:
 
10:00 órától a '77-ben alakult country zenéjéről ismert, Bojtorján Együttes zenél , akik Bojtorján együttes, akik több gyereklemezen közreműködtek dalszerzőként és előadóként, állandó közreműködői Halász Judit lemezeinek és koncertturnéinak. 
11:15-től az Aranyszamár Bábszínház előadásában három királymesét ismerhetnek meg a nézők  három különböző műfajú zenés bábműsorban. 
12:15 A Napraforgó Együttes gyerekműsoraiban az óvodások népies dalokkal, táncokkal kísért dramatikus játékokban, "mesékben" vesznek részt. A "Jártam a szekszárdi pincében…" című műsorukban a gyerekek zenés – énekes szüreti mulatságban vehetnek részt, sok mozgással, játékkal és tánccal.
13.00 A Mágnes Színház gyermek színjátszó stúdió programjában ismert musicalekből hallhatnak részleteket. A Mégnes Színház elnyerte már a Zenés Amatőr Színpadok Országos versenyén a diákzsűri első helyét, megkapták a Legjobb rendezés díját és főszereplőjükk a legjobb
gyerekszínésznek járó Színes sapka díjat.
 
Vasárnap esti program a nagy színpadon
 
16:30-18:00 között régi kedvencünk: a Kürt Band zenekar. A Kürt Band zenekar nem először lép fel a Wekerletelepen. Közkívánatra hívtuk meg őketebben az évben is. A hét tagú zenekar hazai és nemzetközi előadók slágereiből a rock’n roll-tól az LGT-n keresztül a táncolható slágerekig játszik talpalávalót. Elsősorban a KÜRT Rt. rendezvényein (céges hétvégék, kerti party-k) szoktak fellépni. Visszatérő vendégek a BM szervezeteinek sportnapjain. Lévén, hogy a zenekar tagjai közül többen a Wekerletelepen laknak, így az itteni rendezvényeken is rendszeresen szerepelnek.
 
18:30-tól Tóth Gabi lép fel, akit 2012-ben az év énekesnőjévé választottak. Tóth Gabi 2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó.  Zenei anyaga finom átmenet a pop és a rockzene között.
 
19:30-tól örömzenével zárunk. A PG Csoport zenekar 2010-ben már nagy sikerrel lépett fel Wekerlén. A következő évben ünnepelte 25 éves fennálását az eMRton és Csokonai-díjas, Kölcsey-
ösztöndíjas, Marlboro Rock-in győztes együttes. A jubileumi évben koncerteket adtak itthon
és külföldön, színdarab készült róluk-velük a Debreceni Csokonai Színház előadásában és
zenés dokumentumfilm Szomjas György rendezésében. 2012-ben a PG csoport ismét fellép a Wekerlei Napokon, – ami Kiss Attila dobosnak “hazai pálya”, hiszen ő is itt él családjával – és természetesen velük tart Halmos Béla prímás, népzenekutató is, hogy jó hangulattal, okos-szép gondolatokkal és dallamos zenével lepje meg a közönséget.

 

Vélemény, hozzászólás?