Több mint húsz könyvet adományozott az Ulpius-ház Kiadó a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Végy egy könyvet – Tégy egy könyvet! programjának. A köteteket a romantikus történelmi regényiről ismert Fábián Janka írónő adta át a ma délelőtti könyvtári rendezvényen.

 

A szerző, aki legújabb regényéből, a Lotte örökségéből is hozott egy példányt, családja kispesti kötődését említette, és külön hangsúlyozta, hogy mennyire jó érzés egy írónak az olvasást, a kultúrát népszerűsíteni.

 

Szabó Mária, a WKK igazgatója arról beszélt, hogy a wekerleiek nagyon szeretik a könyvtár oldalában álló könyves szekrényt, az állomány folyamatosan frissül: hoznak és visznek is könyvet az emberek. Mint mondta, ezért is örült a kiadó programtámogató adományának.

 

A kerület országgyűlési képviselője örömmel üdvözölte, hogy egy népszerű írónő neve is kapcsolódik a kultúrház népszerű és életrevaló kezdeményezéshez. Dr. Tarnai Richárd külön megköszönte, hogy a könyvcsere programmal – hasonlóan a közösségi kert létrehozásához – úttörő szerepet vállalt Kispest.

 

A Végy egy könyvet – Tégy egy könyvet! programot január végén indította el a WKK. A kezdeményezés része az intézmény uniós finanszírozással megvalósított Tágra nyitott ajtó – Tudásdepó Expressz a Wekerlén elnevezésű könyvtárfejlesztési projektjének. Az időjárásnak ellenálló, fából készült, zárható könyvszekrényt közvetlenül a kultúrház Kós Károly téri könyvtára mellett helyezték el, a Pannónia út és a Kós Károly tér sarkán. Az arra járók a könyvtár nyitva tartási idejében vehetnek ki és tehetnek be könyvet a tárolóba. 

 

Forrás: Kispest.hu 

Vélemény, hozzászólás?