Az Önkéntesek Napjához kötődően idén is megrendeztük az Önkéntes Bált, melyre mindenkit elhívtunk, aki az elmúlt egy évben segítőként részt vett a wekerlei programok, rendezvények, események ebonyolításában, munkáját adta a Wekerlei Társaskör működetéséhez.

Idén először szabadtéri helyszínt választottunk: a Kós Károly tér egyik sarkát, ahol kényelmesen elfértek egymás mellett a programok. A téren több mint száz főre terítettünk, és négy bográcsban főtt a paprikás krumpli, hogy biztosan mindenkinek jusson belőle. A bálra sokan hoztak süteményt – utólag is köszönjük.

Köszönjük a bort is, amiről a Wekerlei Bortár gondoskodott és a jégkását, amit a Kistigris Fagyizótól kaptunk. Még este is hangos volt a gyereksarok: a kicsik és a nagyobbak kifeszített lepedőkre festhettek, majd a kéznyomaikat zászlókon is megörökíthették. A legkisebbeket a Kuckó szórakoztatta, amit külön köszönünk Juditnak! Köszönet jár Lukovszki Zsófinak is, aki fáradhatatlanul festette a gyerekek arcát.

Ahogyan tavaly, idén is volt játék, ahol az önkéntesek csapatokba szerveződve küzdöttek a nyereményekért. Az apróbb ajándékok mellett a fődíj torta és bor volt a Koller bácsi cukrászdája, a Wekerlei Éléskamra és a Kispesti Önkormányzat jóvoltából. Reméljük, senki nem ment haza üres kézzel!

A játék után zárásig szólt a zene: Berek László énekelt, Mihalovics János gitározott, a hangosításban pedig Romhányi András és a Magyar Kollégium volt a segítségünkre.

Nem sokkal este tíz után a bál részt vevőinek nagy rész újra önkéntessé változott: elbontott, cipelt, pakolt, mosogatott, szemetet szedett és rendet rakott. Utólag is köszönjük nekik, ahogyan azoknak is, akik segítettek előkészíteni a rendezvényt. Reméljük, mindenki jól érezte magát, és újult erővel folytatja önkéntes tevékenységét!

Az itt látható képek többségét Romhányi András fotózta, többet kaptunk Kékesi Krisztától és néhányat Szabó Tamástól is.

Lechner Gábor képei erre a linkre kattintva tekinthetőek meg az “önkéntes padról”: https://plus.google.com/u/0/photos/106914160121012680704/albums/5753192982788644369

Makk István fényképei (71 db) itt érhetőek el: http://wekerletelep.hu/onkentes-bal-2012-makk-istvan-kepei

Vélemény, hozzászólás?