Vargáné Hézsei Tímea receptje a tripla élvezet jegyében mind a dió-, mind a mák-, mind a kakaórajongók figyelmét kivívta magának. Egyszerű, mégis különleges.
Piskóták:
5 evőkanál cukrot 2 egész tojással és egy kis doboz tejföllel elkeverünk, hozzáadunk 5 evőkanál lisztet, egy kávéskanál szódabikarbónát, 5 evőkanál diót/mákot/kakaót, és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Értelemszerűen ez három külön piskóta. A mákos piskótához egy narancs reszelt héját, a dióshoz egy citrom reszelt héját adjuk.
Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingot 6 dl tejjel sűrűre főzünk, kihűtjük, majd 25 dkg Ramat és 20 dkg porcukrot adunk hozzá, habosra keverjük és megtöltjük a piskótákat. A tetejére lehet vékony krémréteget húzni és kókusszal megszórni.
← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.