Pintér Istvánné Marika diós pitéjét sokan kedvelték, ami nem is csoda, hiszen egy kedves nagymamától kapta a versenyző is a receptet. Diórajongóknak feltétlen ajánlott!

Hozzávalók:

– 25 dkg liszt
– 12 dkg margarin, amit összemorzsolunk,
– kevés só
– 1 kanál cukor
– 1 sütőpor
– 1 tojás sárgája
– tejföl, hogy könnyű tészta legyen

Összegyúrjuk és 2 részre osztjuk.

Töltelék:

8 tojás sárgáját habosra keverünk 25 dkg cukorral. 9 tojás fehérjét, (ami a tésztából is maradt), kemény habbá verjük. Friss tojás ajánlott hozzá. Összekeverjük a tojássárgás masszával. A tészta egyik felét elnyújtjuk tepsi nagyságúra, rátesszük a tölteléket, a másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelék tetejére. Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd közepes lángon sütjük.

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?