Machil Istvánné a tavaly őszi siker után egy gesztenyés süteménnyel igyekezett meghódítani az édesszájúakat is. Nem is sikertelenül: holtversenyben a 2. legtöbb szavazatot kapta a közönségtől. Érdemes kipróbálni hát a receptet!

Hozzávalók:

25 deka darált háztartási keksz
2 csomag gesztenyepürét
1 kocka Rama
20 deka porcukror

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy magas falú tálcára simítjuk.

Krém:

3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
1 csomag Rama

A pudingot cukor nélkül felfőzzük a tejben és ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral és a Ramával.

A krém felét a gesztenyés masszára simítjuk, rumos tejbe áztatott babapiskótát teszünk rá, majd a
krém másik felét rásimítjuk.

Fél hulala tejszínt felverünk és bevonjuk vele a sütit.

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?