Varga Tibor az első, de reméljük nem az utolsó férfi versenyzőnk. Hálás, de nehéz feladatra vállalkozott, hiszen a zserbót mindenki ismeri, és mindenkinek van egy “igazi” zserbóélménye. Nem is maradt szégyenben, pikk-pakk elfogyott, sőt a zsűritől is sok pontot begyűjtött. Íme az ő receptje a zserbóra:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 egész tojás
1 sütőpor
25 dkg Rama + 1 ek zsír
1 élesztő felfuttatva
A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, tepsibe simítjuk és rétegenként (egy tészta, egy töltelék)
megszórjuk az alábbi töltelékkel:
30 dkg darált dió
30 dkg cukor cukor
ízlés szerint baracklekvár
Megsütjük és a tetejét bevonjuk a mázzal:
3 dkg vaj
15 dkg cukor
2-3 ek tej
3 kanál kakaó
← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.