Rajsli Emese mascarpone sajtból készült desszertje különleges színfoltja volt az idei versenynek. A közönség lelkesen fogadta ezt a krémes süteményt.

Hozzávalók:

tészta:

2 tojás
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 dkg kakaó
fél csomag sütőpor
6 dkg olvasztott vaj

Rávaló:

málnalekvár
étcsoki
málna

250 gmascarpone
2 dl natúr jughurt
1 ek málnalekvár

A hozzávalókból tésztát sütünk 26 cm-es tortaformában, 180 fokon, 20 perc alatt. Ha kihűlt, megkenjük málnalekvárral, megcsorgatjuk olvasztott étcsokival. Rátesszük a málnát (vagy más savanykás gyümölcsöt). A tetejére a mascarponéból, joghurtból, málnalekvárból kevert krémet kenünk.

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?