Veres Nóra süteménye sokakat levett a lábáról. Nem véletlenül nyerte el ez az édesség a zsűri egyik különdíját is (Sági Szilárd kedvence volt). A mákrajongók pedig örülhettek, ugyanis egy rafináltan finom süteménnyel találkozhattak.
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 csipet só
5 tojás
25 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
fél citrom reszelt héja
+1 kg eper
Mákos morzsa:
5 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg darált mák
5 dkg liszt
5 deka szeletelt mandula
1 citrom reszelt héja
pici őrölt fahéj
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport belekeverjük a lisztbe, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, és megszórjuk az eperrel. A morzsához a hozzávalókat összekeverjük és elosztjuk a sütemény tetején. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 50 perc alatt sül készre.
← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.