Ludányiné Pleszkán Boglárka krémes csodája nem hagyta hidegen sem a zsűrit, sem a közönséget. Az ötödik legtöbb szavazatot nyerte el. 🙂

Piskóta:

8 tojás
8 ek cukor
1 vanilin,
6 ek liszt
2 ek kakaópor
csipet sütőpor
csipet só

Szétválasztom a tojásokat, a fehérjébe teszek egy csipet sót, és kemény habbá felverem(akkor jó, ha megfordított edényből nem jön ki a hab, a sárgáját a cukorral kikeverem, beleteszem a liszt-sütőpor-kakaó keveréket, a fehérjét és óvatosan összedolgozom, zsírozott-lisztezett tepsibe teszem, 150 fokon 20 percig sütöm (ekkor kinyitom, megnézem az állagát), majd 170-180 fokon még 5-10 percig sütöm, deszkán kihűtöm.

Krém:

5 dl tej
6 ek rétesliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 tojássárgája
2 csomag vanilin

A réteslisztet a tejjel csomómentesre keverem sűrű keverés mellett felteszem főni, a sárgákat a vanilinnal kikeverem, amikor megfőtt a krém lekapcsolom a gázt és belekeverem a sárgáját, kihűtöm…

A porcukrot a margarinnal habosra keverem, beleteszem a kihűlt krémet, rákenem a kihűlt piskótára.

Hab:

30 dkg porcukor
5 tojásfehérje
csokoládé

Addig keverem a fehérjét a cukorral, amíg kemény nem lesz, ráhalmozom a krémre, ráreszelek csokit, vagy megszórom kakaóporral, igazából HA KIBÍRJUK, MÁSNAP AZ IGAZI 😉

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?