Hambalkó Szilvia izgalmas nevű, és látványos süteménye többeknek nagyon ízlett, a zsűri észrevétele szerint finom és puha. Még annyit jegyeztek meg, hogy talán nem illik a színes cukor dísz hozzá. Ezt mindenki maga döntse el! 🙂

Hozzávalók:

200 g Rama margarin
250 g cukor
6 tojás sárgája és fehérje (később)
125 g liszt
fél zacskó sütőpor
100 g darált mogyoró
100 g reszelt csokoládé

Ezeket az összetevőket keverjük össze tésztává, majd 6 tojás fehérjét verjünk habbá és adjuk hozzá. Egy órán át süssük 200 fokra előmelegített sütőben.

Töltelék:

3×2 dl tejszín (édes)
2 zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál rum
egy üveg magozott meggy

Elkészítés:

Amikor a torta kihűlt, a közepét kiszedjük (üregeljük) úgy, hogy oldalt és alul egy vékony fal maradjon. A kivett tésztát elmorzsoljuk és kb. 5 evőkanál morzsát félreteszünk. A tejszínt felverjük, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük és összekeverjük a morzsával. Az így kapott töltelék felét a kivájt torta aljába töltjük, ráhelyezzük a lecsepegtetett meggyet. Majd a maradék tölteléket a tetejére kenjük. A félrerakott morzsát a tetejére szórjuk és díszítjük. Fogyasztás előtt legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat ! 🙂

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?