Balogh Nikolett Xénia kétféle süteménye fantasztikusan jól nézett ki. A közönség körében nagy sikert aratott, a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtötte be.

Hozzávalók:

a tésztához:

6 db tojás
25 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 dl tej
1 kk szódabikarbóna
30 dkg liszt
1 ek kakaópor
1/2 mandulaaroma

a krémhez: (mandulás)

1/2 l tej
4 ek liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1/2 mandulaaroma

Elkészítés:

6 tojássárgáját, 25 dkg rámát, 30 dkg kristálycukrot és 1/2 dl tejben feloldott szódabikarbónát habosra keverünk. Majd hozzáadjuk a 6 tojás felvert habját és a lisztet.
Háromfelé vesszük a tésztát: lesz egy sárga tészta, egy barna, amibe a kakaót keverjük, és a harmadikhoz pedig a 1/2 mandulaaromát adjuk. Közepes tepsibe sütőpapírt rakunk, és külön megsütjük a lapokat. 180 fokon 10-15 perc alatt.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, felfőzzük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarin és a porcukor keverékhez, amit előtte jó habosra keverünk.
Elfelezzük a krémet, az egyik felébe keverjük a 1/2 mandulaaromát, a másik fele marad fehéren.
Lapok összerakása: sárga lap, zöld krém, majd barna lap, fehér krém, és végül a tetejére zöld lap. Tetejére csokimázat rakunk.
Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.

Kókuszos krém:

200 ml kókusztej
200 ml tej
csipet őrölt vanília
50 g cukor
4 zselatinlap

Keverjük össze a kókusztejet a tejjel, és adjuk hozzá a vaníliát, majd tegyük fel főzni, és hagyjuk állni. A tejhez adjuk hozzá a beáztatott zselatinlapokat, és addig keverjük, amíg szét nem olvadnak. Ezután hagyjuk kihűlni.

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?