Ezt a nagyon finom, alkoholt is tartalmazó süteményt Gáspárné Hevér Aranka készítette, nem csoda, hogy a felnőtt szavazó közönséget levette a lábáról. A zsűri különdíját is elnyerte ez az édesség, ami azt hiszem azok számára, akik kóstolták, egyáltalán nem meglepő.

Hozzávalók:

a tésztához:

6 db tojás
9 dkg cukor
10 dkg liszt

a töltelékhez:

25 dkg porcukor
15 dkg margarin
10 dkg vaj
5 dkg kakaópor
20 dkg darált keksz
1 dl rum vagy rumaroma (de rummal sokkal finomabb)

a mázhoz:

8 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek. kakaópor
2 ek. tej

a lekvárréteghez:

sárgabarack lekvár, ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük, a cukorral, majd egyenként a tojássárgákat hozzá keverjük. Ha egyenletesen elkeveredett akkor hozzá adjuk a lisztet is. Sütőpapírral bélelt, zsíros-lisztes tepsibe kisütjük a tésztát.
A cukrot, a vajat, a margarint, a kakaót és a darált kekszet össze “gyúrjuk”, majd hozzá adjuk a rumot vagy a rumaromát.
A máz alapanyagait összekeverjük folyamatos melegítés mellett, majd amikor kész hagyjuk langyosra hűlni.
A megsült tésztára ízlés szerinti vastagságban baracklekvárt kenünk, erre rátesszük az előzőleg már kikevert tölteléket, majd a langyosra hűlt mázzal egyenletesen lefedjük.

Jó étvágyat! 🙂

← Vissza a Wekerlei Sodrófa díj 2011. édes kategóriájának beszámolójához.

Vélemény, hozzászólás?