Machil Istvánné levette a lábáról a kóstolókat: 22 szavazattal megnyerte közönségdíjat. De a zsűrinek is tetszett az egyszerű, de rafináltan finom sütemény, hiszen különdíjat ítélt oda a kiflikért.

50 dkg lisztet összedolgozunk 50 dkg tehéntúróval és egy nagy pohár tejföllel, sóval. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap egy szép nagy szál lángolt (vagy füstölt) kolbászt késsel elkaparunk. A vékonyra nyújtott tésztát kockára vágjuk, a kolbászt rákenjük és kifli alakúra sodorjuk.

A tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal, esetleg szezám-vagy pirított napraforgó maggal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük.

(A töltelék lehet főtt sonka- sajt-tejföl keveréke is.)

Vélemény, hozzászólás?