Molnár Mónika kelt tésztájú sós csigái a közönség körében nagy sikert arattak. 16 szavazattal a harmadik legtöbb voksot begyűjtő sütemény volt.
Hozzávalók:
a tésztához:
1,5 dl tej
fél csomag élesztő
fél kg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor vagy méz
10 dkg margarin
a töltelékhez:
45 dkg spenót (fagyasztott spenótpüréből szoktam csinálni)
10 dkg sajtkrém (én Camping sajtot használtam)
3 gerezd fokhagyma
só
és még:
reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt (margarint kissé megolvasztva) összedagasztjuk és a kétszeresére kelesztjük. Közben megfőzzük a spenótot a reszelt fokhagymával, sózzuk, végül belekeverjük a sajtkrémet. A megkelt tésztát kisodorjuk, megkenjük a spenótkrémmel, feltekerjük, csigákat vágunk belőle. Beolajozott tepsibe tesszük a csigákat, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. A tepsiben még kissé hagyjuk kelni. Végül előmelegített sütőben kis lángon addig sütjük, amíg meg nem pirul a csigák teteje.