dr Pap Valérné Zsuzsa receptje nagyon izgalmas volt. Külön-külön is többen szavaztak ezekre a süteményekre.

Egy kiskanál cukorral édesített egy deci tejben megfuttatunk két deka élesztőt, majd összedolgozzuk 30 deka liszttel, egy egész tojással, csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozunk 5 deka olvasztott, langyos vajat, és legalább 1 óráig kelesztjük. Ezután újjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kizsírozott tepsire, nem túl szorosan egymás mellé tesszük. Egy felvert tojással megkenjük, és 15 percig pihentetjük. Ezután ismét tojással kenjük, tetejüket megszórjuk felét mákkal, felét szezámmaggal, és forró sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémekkel.

Sajtkrém: 1 camping sajtot kb. 10 deka ráma margarinnal felolvasztani, beletenni egy kiskanál reszelt hagymát, kis reszelt foghagymát, izlés szerint sót,fűszereket.
Hűtőszekrényben megdermeszteni.

Sonkakrém: 15-20 deka sonkát vagy tarját ledarálni,
10 deka rámamargarinnal kikeverni, izlés szerint fűszerezni. (só, bars, oregánó)

Vélemény, hozzászólás?