Gáspárné Hevér Aranka sajtos rudacskái a zsűri ítélete szerint a második helyet érték el. A közönség 16 szavazattal szintén kedvelte a pályaművet, így a harmadik legtöbb szavazatot kapta.

Hozzávalók:

50 dkg túró
50 dkg margarin
1 nagy dobozos 20%-os tejföl
30 dkg rétes liszt
30 dkg finom liszt
2 ek. só

A tetejére:
1 tojás
30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A túrót, a margarint, a tejfölt, a kétféle lisztet, és a sót összedolgozzuk, 1 teljes napig a hűtőben állni hagyjuk. Másnap 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután vékony csíkokra vágjuk egy derelye metsző segítségével. Előmelegített gázsütőben 5-ös fokozaton (kb. 220-240 °C) 20 percig sütjük. (A sütési idő sütőnként eltérő lehet!)

Vélemény, hozzászólás?