O. Szabó Rita két süteménnyel indult a versenyen. Mint tudjuk, a gyerekek szeretik a perecet, ezeket az aprókat pedig, különösen. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tasak instant élesztő (vagy fél kocka felfuttatott)
só fél pohár tejföl

A hozzávalókat összedolgozzuk, a tejfölt óvatosan adagoljuk, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük hűvös helyen. Kb kis diónyi darabokat kézzel megsodrunk, pereceket formálunk. Tojássárgájával megkenjük és forró sütőben alja pirulásáig sütjük.

A kész perecekre csöpögtetjük az alábbi keveréket:

1 evőkanál só
1 evőkanál liszt
1 tojásfehérje

Visszatoljuk az elzárt sütőbe, amíg a sós keverék rá nem szárad.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Vélemény, hozzászólás?