Finé Székely Éva két süteménnyel indult a versenyen. Ez a látványos sütemény sokakat levett a lábáról.

Hozzávalók:

A tésztához:

80 dkg liszt
2 tojás sárgája
20 dkg zsír/vaj
30 dkg porcukor,
1 kk szódabikarbóna
2 dl tej

A töltelékhez:

15 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 dl rum
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
2 dl tej

A befejezéshez:

1 tojásfehérje
1 császárkörte aroma
1 vérnarancsaroma
30 dkg kristálycukor

Elkészítés:

Kikeverjük a zsíradékot a cukorral, a két tojássárgával. Hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és a szódabikarbónát, aztán tejjel eldolgozzuk. Két órát pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a többi lisztet. Diónyi gombócokat formálunk a tésztából, és sütőlapon, közepes tűzön 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihült kikaparjuk a sütik közepét. Ehhez a tésztamorzsához adunk 1 dl rumot és állni hagyjuk. A töltelékhez a vajat, a porcukrot, a kakaót és a lisztet elkeverjük tejjel és felfőzzük. A langyosra hűlt krémet összekeverjük a rumos morzsával, azután a sütikbe kanalazzuk. Kettesével összeragasztjuk , megkenjük simára felvert tojásfehérjével. Kívül megkenjük vérnarancs és császárkörte aromába mártott kenőtollal. Végül megforgatjuk kristálycukorban. Érdemes két nappal korábban készíteni, hogy kicsit puhuljon.

Vélemény, hozzászólás?